A legjobb 3 gyakorlat a hátfájdalom ellen

Az internet tele van különböző praktikákkal a betegségek elhárításához, csontfájdalmak kezeléséhez, valamint a hát és ízületi fájdalmak orvoslásához. Ez egy nagyon finom kérdés, mivel a gyakorlatok helytelen elvégzésével csak rontani lehet a helyzeten,  túlságosan nagy megterhelést adva a gerincre. Ezért  szorgalmazzuk, hogy ne szaladjon elkezdeni az elsőként meglátott gyakorlati rendszert, hanem figyelmesen tanulmányozza át az egyik vagy másik gimnasztika sajátosságait.

Sok információt tanulmányoztunk át és elbeszélgettünk a szakemberekkel is, hogy meghatározzuk az olvasóink számára azon gyakorlatok toplistáját, amelyek képesek leváltani az osteochondrosis kezelését gyógyszerekkel és egészséges és boldog emberré teszik Önt!

Készen áll? Akkor kezdjük!

№1 gyakorlat az osteochondrosis kezeléséhez

Minden nagyon egyszerű. Álljon négykézláb. Eközben érdemes ügyelni arra, hogy a gerinc semleges helyzetben legyen. A tenyerünket közvetlenül a vállaink alatt helyezzük el, a térdeinket pedig – a csípő alatt. A kiindulási helyzetben meg vannak feszülve a hasizmok. Most kihúzzuk előre az egyik kezünket magunk elé párhuzamosan a földdel. Az ellentétes lábunkat is kiegyenesítjük. Ilyen állásban maradunk 10 másodpercen keresztül,  majd visszatérünk a kiindulási pozícióba. Ezt követően érdemes megismételni a gyakorlatot az ellenkező kézzel és lábbal.

Hogyan működik ez

Az adott gyakorlat a csontfájdalmak kezelése megelőzésének minőségében van bemutatva.  Ez a megterhelés kiterjed az egész hátra, erős izomzatot formálva  meg, támogatva a gerincet, s ezzel pedig enyhítve a fájdalmat a hátban.

Tökéletes esetben érdemes elvégezni 5 ismétlést mindegyik oldalra, azonban az első edzésen nem kell a maximumot végezni, a megterhelést fokozatosan kell növelni.

Az ismert sportolók megjegyzik – jobb kevesebb ismétlést végezni, de azokat jól csinálni, maximálisan megfeszítve és megdolgoztatva az izmokat.

Oldalsó alkartámasz –№2 gyakorlat a hátfájdalom ellen

Mindenki számára ismeretes, hogy mennyire jó az alkartámasz az egészségünk számára. És, míg a hasizom és a fenék számára a klasszikus alkartámaszt ajánlják,  az arthritis kezeléséhez jobb oldalsó alkartámaszt végezni.

Ehhez oldalra kell feküdni, az alkarra támaszkodva. A könyöknek a váll alatt kell elhelyezkednie. Ezt követően behajlítjuk a térdeinket és megemeljük a testünket olyan módon, hogy egy egyenes vonalat képezzen. A „haladók” végezhetik ezt a gyakorlatot kiegyenesített térdekkel is. Az adott helyzetben minimum 10 másodpercet kell állni.

Összetekeredés –№3 nagyszerű módja az osteochondrosis kezelésének

Kiindulási helyzet – a földön háton fekve egy lábbal, behajlítottal térdben. Kezek – a derék alatt, tenyérrel lefelé. Megemeljük a fejünket és a vállunkat és 10 másodpercig ilyen pozícióban maradunk.

Óvintézkedések azok számára, akik az arthritis kezelésével foglalkoznak

Bár ezek a gyakorlatok arra hivatottak, hogy megszabadítsanak a fájdalomtól és a feszültségtől a hátban, mégis fontos, hogy ne értékeljük túl a lehetőségeinket, hogy nehogy kárt tegyünk a szervezetünkben.

Komoly problémák meglétének esetében és az ízületek kezelésekor konzultáljon az orvossal mielőtt nekilátna ezeknek a gyakorlatoknak az elvégzéséhez.

Mi az oka a hátfájdalmának?

Betöltés ... Betöltés ...

4 thoughts on “A legjobb 3 gyakorlat a hátfájdalom ellen”

  1. Oldalsó alkartámasz – fantasztikus gyakorlat! Megfeszít mindent, amit meg lehet feszíteni! Enélkül a többit nincs értelme csinálni.

  2. sziasztok) kipróbálom ezt a gimnasztikát, remélem, hogy segíteni fog))))

  3. nekem fáj a hátam, azért mert egész nap ülök (sofőrként dolgozom). És ezek a gyakorlatok – igazi megmentők! Magamon teszteltem le. Valóban leveszik a feszültséget a hátról, és nagy megkönnyebbülést biztosítanak.

  4. Köszönet a bloggnak! Elküldöm a linket a cikkre a barátomnak, neki nagyon aktuális ez a téma!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük