A kukorica áldozatai: 7 ok, hogy abbahagyjuk a popcorn fogyasztását a moziban

  1. «A mozifilmet éhgyomorra is élvezni lehet, — állítja Hizer Fink, az Indiánai Egyetem táplálkozás szakértője. – Itt inkább pszichológiai jellegű a probléma: megszoktuk, hogy a filmek megtekintését a popcorn vagy chips formájú ételek fogyasztásával asszociáljuk, és követve a sztereotípiát, nem orientálódunk az éhségre ».
  2. Az emberek szeretete a sneck, főként a popcorn iránt, annyira ellenállhatatlan, hogy képesek megenni kiszáradva, két héttel az elkészítésük után. Ahhoz, hogy leellenőrizzék ezt a tényt, végeztek egy kutatást, felajánlva az egyik amerikai moziban a régi és a friss popcornt. És amit bizonyítani kellett: a nézők ugyan annyi popcorn fogyasztottak el, mint bármelyik más alkalommal, s közben nem vettek észre semmi gyanúsat.
  3. A moziban hasznosabb dolgokat is harapni lehet.«Cseréld le a popcornt aszalt gyümölcsökre vagy diókeverékekre, — tanácsolja Hizer, — ezek a variációk minden esetben jobbak, mint a zsíros, karcinogénekkel átitatott popcorn ». Európában a popcornhoz könnyebb italokat fogyasztanak – sort vagy bort, Koreában pedig – szárított tintahalat, a Karibi szigeteken – halsüteményeket, Indiában pedig – samosokat, nemzeti piték zöldséggel. Ha a vonzalom a légiesen könnyed kukoricás vödrökhöz erősebb nálad, egfyszerűen osztozz meg a barátaiddal, és ne edd meg az egészet egyedül.
  4. Az olaj tekintetében egy nagy adag popcorn körülbelül három Bag Macnak fele meg, egy fél literes pohár kóla pedig 50 gramm cukrot tartalmaz (10 lapos teáskanálnyi)! A filmnéző klasszikus felszerelése – egy közepes popcorn, egy közepes kóla és egy csokoládé szelet. Ez majdnem egy napi zsír, szénhidrát és só norma.
  5. Az utóbbi 70 évben a popcorn közepes adagja négyszeresére nőtt, és azzal a popcornal, amelyet napi mint nap elfogyasztanak az USA-ban,  50-szer meg lehet tölteni  «Luzsnikit». Oroszországban szintén  gyorsan növekszik ez a mutató. Mellesleg, saját étellel csak azért nem engednek be, mert a popcorn és az üdítők adják a fő bevételt  a mozikban.
  6. Ha a kukorica sós, felborítja a víz egyensúlyt és szomjúságot vált ki. Az édes pedig megterheli a hasnyálmirigyet és elrakódik a szervezetben kalóriában, mivel nagyon magas glikémiás indexel rendelkezik.
  7. Általában, a popcornhoz diacetil aromatizátort adnak hozzá – ez vaj ízt biztosít a termékeknek (például, a margarinnak). A Minnesotai Egyetem munkatársai Robert Vins doktor irányítása alatt bebizonyították, hogy a diacetil hatása alatt a fehérjék az ember agyában béta-amiloidokba transzformálódnak, amelyek ismertek szerepükről az az Alzheimer-kór kifejlődésében. A amyloid plakkok az agy ereiben biztosítják a számodra az igaz demenciát és a képességet, hogy ugyan azt a filmet minden alkalommal úgy nézd, mint legelőször.

One thought on “A kukorica áldozatai: 7 ok, hogy abbahagyjuk a popcorn fogyasztását a moziban”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük