A jó alvás titkai a repülőgépben. Még azoknak is, akik félnek a repüléstől

Valószínőtlen, hogy valaki vitatkozni fog azzal, hogy a legjobb módszer az idő eltöltésére a repülőben  (főként, ha hosszú útról van szó) — az alvás. Könnyebb elképzelni, mint megtenni! Általában a repülőkben változunk át Hamupipőkévé, akinek mindig zavar valami. Lehet, hogy a tanácsaink segíteni fognak, hogy  Morpheus  isten karjaiban kényelmesen érezzük magunkat. Szép álmokat és jó repülést!

1. KERÜLJE A KOFFEINT A REPÜLÉS ELŐTT

Ki az aki nem fogyasztott volna el egy csésze kávét a várakozási zónában a felszállás előtt? Ez az elfoglaltság kellemes minden tekintetben… De! Nje legyen majd mérges a szomszédjára, aki édesded horkolásával zavarja az elalvásban, hiszen mindenrők a koffein tehet, amely nem hagyj aludni még 5-6 órát.  A növényi tea fantasztikus alternatíva lesz.

2. FÁRADJON EL A REPÜLÉS ELŐTT

Ha repülőn utazik, igyekezzen mellőzni a pihenést egy hosszas ideig. Például, a repülés előtt egy nappal aludjon éjszaka kevesebbet vagy végezzen pótlólagos fizikai megterheléseket. Így lehetősége lesz egy jót aludni, ahelyett, hogy megnéz 5 filmet.

3. VÁLASSZON MEGFELELŐ HELYET

Fontos pillanat! Mindig jobb előre értesíteni az utaskísérőt vagy a véletlen utast Ön mellett arról, hogy ha elaludt, akkor nem kell Önt felkelteni az étel és ital kiosztás közben. Jobb az ablaknál foglalni helyet — a szomszédjának nem kellesz Önt zargatnia, ha wc-be akar menni, sétálni akar egyet vagy el akarja mesélni az életét. Természetesen, ha pénztárcája és fizetése engedi, akkor jobb bisness- osztályon utazni,  főként, ha óceán-közti távolságokról van szó. A potenciális alvóhelyeket illetően  — ülés a vészkijárat mellett, ahol ki lehet nyújtani a lábakat. Vagy a gép első, kevésbé zajos helyén.  Azonban a mosdó helyek mellett nehezebb lesz elaludni. A tökéletes hely – egy üres sor. Ha észrevette, hogy ez alkalommal kevés utas van, és a repülő gyakorlatilag üres, ne gondolkozzon és ne húzza az időt. Édes hely az alvásra üres soha sem marad.

4. KÉSZÍTSE ELŐ KEDVENC ZENÉJÉT

Tökéletes a repülőgéi álomra — blokkolni a környezőhangokat a zene segítségével.   Hozza létre saját play-listáját azokkal a kompozíciókkal, amelyek arra késztetik, hogy úgy érezze magát mint otthon. Mellesleg, egy jó füllhallgató is jól fog jönni! Még egy «blokátora»a külvilágnak — alvó maszk, amely segít elmélyülni  a sötétben és n9velni az esélyeket az édesded szundikálásra .

5. Válasszon kényelmes otthoni ruhát

Fontos szabály  — szabad és maximálisan kényelmes dolgokban utazni. Akár pizsamában is  (vagy pizsama, esetleg sport nadrágban), ha nagyon akarja! Miért ne lehetne a repülés idejére átöltözni? Ne felejtsen el a kézi poggyászba puha zoknit tenni, hogy le tudja venni a cipőt.

6. mosakodjon meg

A pszichológusok a félrevezető trükköt ajánlják: amint a repülőgép felveszi a maximális magasságot és el lehet lesz látogatni a mosdóhelyre, mossa meg a fogát és az arcát, mint általában alvás előtt teszi. Ez a rituálé segít ráhangolódni az alvásra. Kérje meg az utasjísérőt, hogy keltse el  45 perccel a leszállás előtt, hogy nyugodtan ki tudja magát festeni, vagy át tudjon öltözni.

7. kérjen takarót és párnát

A légitársaságok többségénél elő vannak irányozva a párnak és  takaró valamennyi utas számára! Ezért győződjön meg róla, hogy Önnek kiadtak mindent amire szüksége van a pihenéshez, amint elfoglalja a helyét.  A másik alternatíva — magával visz egy készletet, hogy meggyőződjön, minden a terv szerint megy. Néhány csepp levendula  a párnán seg1ít ellazulni.

 

One thought on “A jó alvás titkai a repülőgépben. Még azoknak is, akik félnek a repüléstől”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük