A helyes táplálkozás legfontosabb komponense 

A darafélék — nagyon hasznos termékek, amelyek megtalálhatóak valamennyi bevásárló központ polcain. Egyesek nem tudnak lemondani a finom hasznos reggeliről ,amely tartalmazza a kásákat. Sok ember ki nem állhatja a rizs vagy hajdina kásával készült ételeket, pedig, kár. A kásákban nagyon sok hasznos ásvány és vitamin van. A darák nagy előnyösek tisztító tulajdonságaik miatt, főként az ember emésztő rendszere számára. A hajdina kását például úgynevezett egyfajta “tisztító kefének” nevezik, amely megtisztítja a testet a toxinoktől és a méreganyagoktól. A Hotshowlife szerkesztősége figyelmükbe ajánl top 10 érdekes tényt a darafélékről, amelyekre oly nagy szüksége van az emberi szervezetnek.

A hajdinakása segít jól kialudni magunkat

A hajdina kása nem csak finom, de nagyon jó szer az álmatlanság ellen is. Gyakran hajdinapehellyel töltik meg a párnákat a jó és egészséges alvás érdekében. Elég beszerezni egy kisebb ilyen párnát — és meg lehet feledkezni a rossz alvásról.

Melyik rizs jobb: fehér vagy fekete

Az európaiak megszokták, hogy ételeikhez a fehér rizst használják, de a tudósok úgy vélik, hogy a fekete egészségesebb. Ez a rizs sok növényi fehérjét, rostot tartalmaz. Pozitív tulajdonsága  — normalizálja a gyomor-bél traktus

A hajdinakásában sok fehérje van

Száz gramm nyers hajdina 12 gramm fehérjét tartalmaz. A dara összetételébe 17 nélkülözhetetlen  aminosav tartozik, a fehérje pedig hasonlít az általunk megszokott fehérjékre a tyúk tojásokban és a száraz tejben.

Borsót ettek az ókori görögök

Borsót találtak az archeológiai ásatások során. A szakemberek kiderítették, hogy ez a termék az Őskori Görögországban szinte minden ember alapvető étele volt. A kutatások azt mutatták, hogy az emberek még  20 000 évvel ezelőtt is borsót fogyasztottak.

A hajdinakása összeegyeztethetetlen a cukorral

Bármennyire is szeretnénk édes hajdinát enni, nem érdemes erre vetemedni. A cukor semlegesíti ennek a darának a valamennyi hasznos komponensét.  Ha nagyon szeretne édes hajdinát enni, a cukrot leválthatja egy kis mézre.

A rizsből ékszereket készítenek

A rizst már régen lekezdték „vászonként „ használni a művészetekben. A japán mesterek leggyakrabban szép mintákat vágnak ki és portrékat készítenek a rizskásán. Az interneten rendelni lehet egy ékszert – egy rizsszemet, amelyre rá van írva szerelmül neve. Sajnos, a rizst ékszer minőségében hordani nem lehet, de elegendő ha otthon gyönyörködik benne.

A borsó tönkretehet egy egész hajót

A borsó valóban tönkretesz egy teherhajót. Ilyen érdekes dolog történt a „Dnepr” teherhajóval a Csendes Óceánban.  A hajó  ráfutott egy víz alatti zátonyra, és egy kisebb léket kapott. A víz elkezdte megtölteni az alsó részét, amelyben borsóval teli zsákok voltak. A hüvelyes termések nagyon gyorsan megduzzadtak, a magas nyomás alatt pedig egyszerűen szétnyomták belülről a hajót.

Egyen hajdinakását a jó hangulathoz

A hajdina valóban segít javítani az ember hangulatán. A tudósok bebizonyították, hogy a hajdina kása kihat az agyra és az ember pszichológiai állapotára. Ezért, hajdina kását fogyasztva, pozitív érzelmek áramlását lehet tapasztalni.

A rizst tonna számra fogyasztják a bolygón

A szakemberek kiderítették, hogy az emberek minden éven 700 millió tonna rizst fogyasztanak el. Hogy minden ország biztosítva legyen a megfelelő mennyiségű rizskásával,  az ültetvényeken körülbelül egy milliárd ember dolgozik. Ez azt jelenti, hogy minden hatodik ember kapcsolatban áll a rizs termelésével.

A köles serkenti a haj növekedését

A kölesben nagyon sok В2 és РР vitamin van, amelyek elősegítik a haj növekedését, javítják az étvágyat. Emellett a köles segíthet javítani bőrének állapotán is. Ez egy sajátos recept az örök ifjúságra nagymamáinktól. A köleskása nagyon nagy menyiségű rezet tartalmaz, amely javítja a bőr rugalmasságát és feszességét.

Egyes darafélék segítenek megtisztí1tani a szervezetet a dohányzás után .

One thought on “A helyes táplálkozás legfontosabb komponense ”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük