A helyes borotválkozás 6 szabálya

  1. ELŐSZÖRZUHANYZÁS

giphyA borotválkozás előtt meg kell puhítani a bőrt. Általában azt tanácsolják, hogy tekerjük forró törölközőbe az arcot. De hagyjuk inkább ezt a felhajtást a nyers feszülő ronggyal a borbélyra, otthon pedig borotválkozás előtt jobb venni egy forró zuhanyt.

 

  1. AZ ARC TÉRKÉPE

giphyA borotválkozást mindig a szőszálak növekedése szerint kezdjük. A borotvát nem szigorúan fel és le lefelé kell húzogatni – a különböző területeken a szőrszállak különböző irányban nőnek,akár egy mágneses mező rajzára emlékeztetnek. A növekedéssel ellenkező irányba történő borotválkozás megsérti a  follikulusokat és a szőrszállak benövéséhez vezet.

  1. OLAJOZUNK

giphyA habáradatt mögött elrejtett szőrszálakat borotválni olyan, mint tűt keresni a széna kazalban. Az olaj azonban nagyon jól hidratálja a bőrt és nem habzik – Ön pontosan látja a munka területét. De olajat csak az tud használni ,akinek nem sűrű, puha a szőrzete az arcán.

 

  1. MINÉL TÖBB HAB

giphy downsized largeHa a szőrzsete merev, az olajra kenjen rá habot is. A habot fel kell vinni azokra a területekre is, amelyeket nem fog borotválni,máskülönben a bőr ki fog száradni. Erre jó a szappan hab, mert táplálni fogja  abőrt, amíg a fennmaradó részeket borotválja.

  1. SEMMILYEN NYOMÁS

giphyA borotva nehéz kell, hogy legyen. Az acél borotva plussza az, hogy amikor siklik az bőrön, a saját tömegének befolyása alatt optimális nyomást gyakorol. Nekünk csak meg kell feszíteni a bőrt az ujjainkkal. A veszélytelen műanyag borotvák könnyűek, de őket meg kell nyomni, ez pedig megsérti a bőrt.

 

  1. HIDEG PAKOLÁS A VÉGÉN

giphyNos, végeztünk. Most már csak meg kell nyugtatni a forró simára borotvált bőrt és fel kell vinni az antiszeptikus krémet. Ehhez hideg vízben meg kell mosakodni – hogy bezárjuk a pórusokat. Semmi lyen krém vagy balzsam alkohol tartalommal.

Nos, a külső tökéletes, de nagyon fontos figyelembe venni még néhány fontos szabályt a csodálatos hölgyek meghódításának útján.

One thought on “A helyes borotválkozás 6 szabálya”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük