A házasság 7 plussza

Az újévi ünnepek után unalmas lett, szomorúság öntött el és jó volna, ha ott állna melletted egy feleség? Házassággal kezdeni az új évet – teljesen normális. Még néhány   érvet is tudunk, amelyek demonstrálják a nős állapot plusszait.

1. Sok boldogság

Az ausztrál tudósok garantálják ezt.És rekord számot neveznek meg –  135%-ot – mivel adataik szerint épen ennyivel boldogabb egy nős férfi egy agglegénynél. A tudósok ezt a nyugodtabb élettel és a gondoskodással magyarázzák,amelyet a szerencsés időszakosan kap párja részéről.

2. Magas fizetés

A Virginiai Egyetem szerint: az ottani kutatók kiszámították, hogy a nős férfiak 22%-kal többet keresnek, mint nőtlen kollégáik. Egy másik amerikai kutatás (melyek tesztalanyai mellesleg tengerésztisztek voltak) azt mutatta, hogy a feleség megléte jelentős érv a vezető számára, hogy segítsen feljebb lépni a férfinak  a ranglétrán. Tehát: ha karriert akarnak – gyorsan kössenek egy fiktív házasságot.

3. Kevesebb probléma

Az USA Igazságügyi Minisztériuma végzett egy statisztikát az utcai bűncselekménykről. És meglepően derült ki, hogy a nőtlen férfiaknak négyszer nagyobb az esélye arra, hogy gyilkosság, lopás vagy erőszak áldozataivá válnak. Valamiért a nős férfiakra az utcai banditák nem  néznek; talán a megtorlástól félnek.

4. Rendszeres szex

2006-ban a brit kutatók 38 ország férfiai között végeztek felmérést. Az adatok mindenhol egyformák: a nős férfiak az egész világban megelőzik a nőtleneket a szex mennyiségében. A szex minőségéről a britek hallgatnak, de mi tudjuk: jó kezekben bármelyik nő azonnal kondícióba kerül.

5. Élet függőségek nélkül

Egy boldog házasság szintén segít Önt megvédni az alkohol és a nikotin függőségtől: a megbetegedések ellenőrzésének és megelőzésének amerikai központja  épen ezt a következtetést vonta le: az alkoholista és dohányzó férfiak általában nőtlenek.

6. Kevesebb esély a rákos megbetegedésre
 

Egy másik, igen jelentős plusz házasságban – az elvált és nőtlen férfiak megfelelően 11 és 16-szor gyakrabban hunynak el rákban mint a nősek. Ez be lett bizonyítva  norvég tudósok által 2007-ben.  És egészében véve, az élet hosszúságával a nős férfiaknál minden rendben van – a kaliforniai Egyetem specialistái tanulmányozták a kísérleti férfiakat nyolc éven át.  És azt a következtetést vonták le, hogy a nőtlen férfiaknak nagyobb esélyük van meghalni ebben az időszakban  (kb88%).

7. Nincsenek problémák a szívvel

Mint kiderült, a házasság csupa plusz az egészség számára – de csak a boldog házasság. Utah  álla tudósai (USA) kiderítették, hogy azok az emberek, akik szerelemből kötnek házasságot, tökéletes vérnyomás szinttel rendelkeznek. És ellenkezőleg  – a legrosszabb mutatók azoknál a pároknál voltak, akik boldogtalanok a házasságban. Még arra is sor került, hogy az orvosok arra kényszerítették a nagyon beteg pácienseket, hogy váljanak el, hogy maradjon belőlük valami.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük