A férfiak hibái a nőkkel való társalgás során

Egyes férfiak több száz első randit tudnak a hátuk mögött, mégis elkövetik ugyan azt a hibát. Másoknak ilyen tapasztalatuk egyáltalán nincs (például hosszú kapcsolat miatt), de mégis tudják, hogyan keltsenek jó első benyomást a lányra.

Bloggunk összegyűjtötte a legnagyobb hibákat, amelyeket a férfiak elvétnek az ismerkedés során az ellenkező nemmel – mindazok figyelmébe, akik szeretnének meggyőződni róla, hogy a tökéletes randi nem mítosz, hanem valóság.

 1. Elkésni a randiról

giphyHa valaki meg is engedheti magnak, hogy elkéssen (és nem, ez nem számít elkéssének), csakis a nő. És okai különbözőek: ahhoz, hogy elkészítse a tökéletes sminket, befésülje a fürtjeit, meggondolja magát és kiegyenesítse a haját, felpróbáljon három ruhát, egy farmer blúzzal és egy nadrág kosztümöt, tudatosítsa, hogy a narancssárga csónakcipő nem illik az egyik variációhoz, elsírja magát és újra elkészítse a sminket – sokkal több idő mehet el, mint amennyi be volt tervezve. Azonban egy férfinak a késé megbocsáthatatlan: megengedve magadnak egy akár 20 perces késést is, kockára teszed azt, hogy egy megbízhatatlan és egyszerűen egy neveletlen ember benyomását keltsd.

 1. Nem tervezni el mindent előre

A randi előtt már készen kell, hogy legyen a pontos terved, hogy hova is viszed el a lányt, és hol a legjobb sétálni vele, hol fogtok vacsorázni, stb. Az, hogy esetleg a forgatókönyv teljesen meg is változik – nem gond. A lényeg, hogy ez a forgatókönyv meglegyen.  Hidd el, hogy elérkezve egy randira, egyetlen lány sem akarja meghallani a passzív kifejezést: «Véletlenül nem gondolkoztál el azon, hogy mivel foglalkozzunk ma?». Az emberiség szebbik nemének bármelyik képviselője a férfitól várja a kezdeményezést  – egyszerűen fogadd el ezt és találd ki a tervet legalább az első néhány randira.

 1. Nem törődni a lánnyal

Nézz rá a kíksérődre. Ha magas sarkú cipőben jött el a randira – valószínű, hogy ötleted, miszerint körbesétáljátok a város legjobb parkjait, azután lekanyarodtok egy régi utcácskába, ami burkolati kövekkel van borítva és felfelé tart – vesztes választás lesz. Nem, nem vitatjuk, hogy a szabadtéri séták – csodálatos választás. De a lányok – hihetetlenül finom teremtmények, ezért a kényelem az abszolút többségük számára nagyon, de nagyon sokat jelent. És, ha örömteli érzelmek helyett partnered arcán nem akarsz könnyeket látni a feldörzsölt vízhólyagok miatt – jobb megállni a következő variáción  «kellemesen eltölteni az időt egy étteremben vagy egy moziban». Az aktív forgatókönyveket pedig tartogasd  a következő randikra – ha ezen az estén a lánynak valóban jó lesz veled, a jövőben biztos, hogy szükséged lesz rájuk.

 1. Kényelmetlenül ehető ételeket rendelni

giphyA tyúkszárnyak, bordák, vagy más ételek, amelyeket nem lehet megenni anélkül. Hogy bepiszkolnánk a kezünket – abszolút tabu az első randin. A szósz, amely „megpihen” az álladon, amíg te egy szelet finom húsdarabra rágcsálására koncentrálsz, biztos, hogy plussz pontokat számítani fel neked varázslatosságod listájában. A nagyon undormányos és érzékeny hölgyek pedig egyszerűen el fognak szaladni, amint lehetőségük nyílik erre. Természetesen, az első csókról ebben az esetben, ne is álmodj.

Egyszóval, igyekezz még az első randi előtt pontosítani, hogy nem-e vegetáriánus a barátnőd.  Hiszen, ha a válasz pozitív lesz, érdemes előre gondoskodni egy jó étteremről, amelynek finom vegetáriánus menüje van.

 1. Önzően viselkedni

giphyTermészetesen, egyetlen első randi sem megy végbe a bemutatkozás nélkül, anélkül, hogy megmutassuk magunkat szeretettet és persze a legjobb megvilágításban. És ez fontos: felkeltsük magunk iránt az érdeklődést. De a korlátok itt elengedhetetlenek, mint még soha: ha egész este kizárólag csak magunkról fogunk beszélni, akkor kockára tesszük, hogy többé nem látjuk a hölgyet. Emellett, a hallomások a bőbeszédűségedről és az elbizakodotttságodról a szélnél is gyorsabban elterjedhetnek.

Hogy minden maximálisan jól süljön el, érdemes alkalmazni az 50/50 adagolást. Másszóval, mesélj el egy érdekes tényt magadról, azután pedig érdeklődj erről a témáról a barátnődnél. És, ami nem kevésbé fontos, hallgasd végig – és még jobb, ha – továbbra isélő érdeklődést tanúsítasz. Ügyelj arra, hogy a randi ne alakuljon át egy mehallgatásá: beszélgetésetek élvesetet kell, hogy nyújtson, nem pedig hideg verejtéket kell, hogy kiváltson, amely barátnőd homlokán jelenik meg, miközben te elárasztod a kérdéseiddel. Emellett, tartsd be a fent említett „adagolást”, és nem kellesz reszketve kitalálnod, hogy mit is vitassatok meg a tegnapi esőn kívűl.

 1. Ne légy kritikus

giphyAnnak ellenére, hogy új barátnőd kibökte, hogy szeret egy teafiltert háromszor megfőzni és a focit unalmasnak tartja – ne siess a harang meghúzásával. Az első randik arra vannak kitalálva, hogy mindketten megfelelően tudjátok értékelni egymást, megérteni ,hogy jó-e együtt vagy sem. Ezért nyugodtan hallgasd és vond le a következtetéseidet. De semmilyen esetben se kezdjél bele vele egy forró vitába a személyes előnyök terén – a lány ízléseit nem tudod megváltoztatni  (és, érts egyet, ez nem is lenne szép dolog), de esélyt adsz arra, hogy úgy emlékezzen rád, mint egy hisztériás idiótára.

 1. Más lányokra figyelni

giphyHa egyszer már azt a lányt választottad, akit meghívtál a randira, akkor légy szíves, ne tanúsíts figyelmet más lányoknak, ne kísérd őket tekinteteddel és ne értékeld mindegyiket, amelyik melletted megy el. Mégha annyira szeretetteljes is vagy, és minden fent leírt manőver a férfi öszötök alapján történik, azaz gyakorlatilag ellenőrizhetetlenül, igyekezz és szedd össze minden akaraterődet, és ezen az estén légy azzal a lánnyal, aki eljött hozzád erre a találkozóra.   Különben ez az utolsó randitok lehet A lányok  egyedi perifériás látással rendelkeznek, és még akkor is, ha úgy tűnik számodra, hogy minden „kazanovás” tekintet más nőkre észrevétlenül marad – nagyot tévedsz.

 

 1. Emlékezz az egykori hibáidra

giphyAz első randin feledkezz meg az exeidről – a mai napon a történeted tiszta, mint egy fehér lap. Az előző kapcsolataidról sem rosszat, sem jót nem érdemes ma mondani. Az első esetben  a lány megjegyzi a maga számára hogy a nem túlságosan hízelgő véleményektől szintén nincs biztosítva, hogyha esetleg az exeid listájába kerül. A második esetben pedig – érthető, hogy ha ennyire jól viszonyulsz az egykori barátnődhöz, akkor: nem kizárt, hogy az érzéseid iránta még nem hűltek ki.

Ha az új párod maga dönt úgy, hogy érinti ezt a témát, ne forrj fel. Mesélj az exedről pár szóban, de ne tedd ezt maximálisan hidegvlrűen, és informatívan. És természetesen, ne feledd: ha egy lány túlságosan próbál „belemászni” a múltadba, ez egy vészharang, és nem kizárt, hogy a továbbiakban a helyzet, csak romlani fog.

 1. Állandóan nyafogni

giphySajnálatra törekedni egy lánynál – közel sem a legjobb módszer a meghódításához. Nem, természetesen, ő persze meghallgatja valamennyi szívszorító történetedet arról, hogy 6 éves korodban hogyan ütötte el egy autó a kedvenc kutyádat, és hogy sirattad két héten át,  vagy hogy az iskolában megalázott a helyi banda főnöke,  vagy esetleg a munkahelyeden már három éve nem akarják megemelni a fizetésedet. Meghallgat, megsajnál és eltűnik mindörökre. Mivel a nőknek nincs szükségük vesztesekre és nyafogósokra – ez nem szexis és egyáltalán nem megbízható. Dolgozoz magadon, és egyszerűen nem marad időd a sértődésekre. Légy férfi – erős és képes bármilyen csúcs meghódítására, vagy legalább az erre törekvő.áű

 1. Fukarnak lenni

giphyHidd el, hogy a fukarságod bármilyen megnyilvánulása azon észre lesz véve és bekerül a legnagyobb hiányosságaid listájába. Ezért, soha se használd a számológépet, hogy kiszámítsd a borravaló „helyes”  összegét, és emellett semmilyen esetben se utasítsd el a szolgáltatások kifizetését. Még, ha az utóbbi utálatos is volt. És, természetesen mindenkorra feledkezz meg róla, hogy egyfomán fizessetek a vacsoráért. Hidd el. Hogy ez kívűlről, semmi képpen sem tesz szebbé téged.

 1. Nem vonni el a figyelmedet az okostelefonról

giphyElérkezve egy vacsorára, egyszerűen kapcsold ki a telefonodat. Hidd el, hogy választottad értékelni fogja ezt a lépést, és sokkal jobban, mint ha hozna neki egy csokor szebbnél szebb virágot. Nem, a bazsarózsa – természetesen szép, és jobb vele, mint nélküle. De a készenléted, hogy csak neki egynek szenteld az estédet, nem vonva el a figyelmedet a levelekre a facebookon és az instagramm szalagjának frissítésére – sokkal többet ér, hidd el.

Természetesen, ne feledkezz meg arról, hogy ügyelj a lány után: ha egész este nem teszi le a telefont a kezéből és nem tudod meglátni a szeme színét sem, mivel tekintete állandóan a képernyőn van, tehát személyed egyáltalán nem érdekli.  Igen, megpróbálhatod kicsit felrázni. De kell-e, figyelembe véve azt a tényt, hogy teljesen megfeledkezett rólad?

 1. Nem fejezve be a randit szépen

giphyMég a legmagabiztosabbak nők is idegeskednek az első randi után egy férfival. „És ha nem tetszettem meg neki? Mi van, ha túl kövér vagyok? Az ördögbe is, nem kellett volna felvenni világos nadrágot, mert kövérít. És nem elmondani, hogy azt a vicces esetet – most biztosan azt gondolja, hogy hülye vagyok”, – ezek a gondolatok gyakran felmerülnek a nőkben. Ha választottad valóban megtetszett neked és szeretnéd folytatni a kapcsolatot – tegyél egy szép pontot a randi végére. Más szóval, búcsúzás előtt, minden képpen add a lány tudtára, hogy nagyon erősen felkeltette az érdeklődésedet. Erre célra bármilyen ötlet jó lesz: szép szavak, romantikus csók és  természetesen egy sms, amelyet a randi után kell leküldened. Ezt az üzenetet őrizni fogja, mint egy családi örökséget, és nem kizárt, hogy akár majdani unokáitok is el fogják olvasni.

Hogy szépfiú legyél, előkészítettük a számodra a kérdések listáját az első randihoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük