A férfi barátság fő szabályai– a nőknek tilos a belépés

Léteznek a férfi barátság fő szabályai. Ezeket a szabályokat nem éleseszű professzorok vagy kutatók írták – ezek a dogmák gyakorlattal és évtizedekkel formálódtak.

«Elmúlnak az évek, de a barátság a szívben örökre megmarad». Van valami több, mint a gyermekkori emlékek, az első szerelem és a hetvenkedő bohóckodás. Most a barátságról van szó. Az igazi barátságról azokkal, akikkel nemrég még szánkózni jártál, vagy fociztál, együtt jártatok a fiús találkozókra és kipróbáltátok az első alkoholos italt. Ezek többek, mint barátok- ezek igazi testvérek.

Barátság szavatossági idő nélkül

A nőktől eltérően, akik szeretnek „kedvességeket” cserélni egymással, mondjuk: „Miféle barátnő vagy te, ha egész héten mindössze 3-szor hívtál fel!”, a férfiak akár egy hónapig nem találkozhatnak és nem is beszélhetnek egymással, de eközben nem lesz semmilyen kifogásuk egymás iránt.

Az idő múlásával megváltozik a munkahely, a lakhely, a hobbi, eltűnnek az életedből az ismerősök, átadva a helyüket az újaknak. De ők – a testvéreid –mindig melletted lesznek, függetlenül a szociális státuszodtól, a pénztedtől és az egészségi állapotodtól.

A barátok és a lányok

a ferfi baratsag fo szabalyai a noknek tilos a belepes

Egyetlen nő sem állhat a barátok közzé. Hiszen találni egy lányt könnyű dolog, de egy igazi barátot – nem. Egy igaz barát soha sem csábítja el a barátnődet. Emellett, egyes férfi körökben tabunak számít a szexuális kapcsolat a barátok ex barátnőivel.

Férfi szolidaritás

A szolidaritás a férfiak körében valóban létezik. Bárhogyan is próbálják meg ezt kritizálni és cáfolni a hölgyek, valóban létezik. Azonban a női szolidaritás –  megkérdőjelezhető fogalom. Az ő világukban konkurencia uralkodik, sőt irigység. S eközben senki sem vitatja ezt. Sem a férfiak, sem pedig a nők.

Segítő kéz

a ferfi baratsag fo szabalyai a noknek tilos a belepes

A barátok mindig segítenek egymásnak. Ez lehet egy telefonhívás az éjszaka közepén azzal, hogy segíteni kell megoldani a helyzetet. Emellett a segítség szólhat a háztartási kérdésekről is, a lakásfelújításról vagy az autó szreléséről. És persze az idiotizmussal bűzlő ügyek sem kizártak. Igen-igen! A barátok még az ostobaságokat is együtt csinálják.

Védelem és fedezés 

Amikor veszély vagy kellemetlenség fenyeget, egy igazi barát mindig melletted fog állni és védeni fog. Képes lesz egy írónál is jobban kitalálni egy hihető történetet és elmeséli azt a feleségednek, az adóügyi dolgozóknak vagy a vezetőségnek.

Nem a «nem» szónak

A barátok, általában, nem utasítják el egymást a kérésekben. Hiszen általában minden megvalósítható. Sőt bennük még a kívánság sem merül fel, hogy nemet mondjanak a barátjuknak.

A barátság barátság, de az üzlet – kivétel 

a ferfi baratsag fo szabalyai a noknek tilos a belepes

Veszélyes kaland – a közös vállalkozás egy baráttal. Hiszen a pénz képes elrontani nem csak egy embert, de a barátságot is. Emellett, sok olyan helyzet fordulhat elő, amelyekben a vélemények nem fognak egyezni, az ügy pedig nem fogja tűrni a halasztást.

Nős barát – nem ok a viccelődésre

Gyakran  akülönböző filmekben, sőr a valóságban is, látni lehet, hogyan viccelődnek a barátok a nős társukkal. Természetesen, egy igazi barát lehet, hogy nem is fog megharagudni a viccelődésekre. Azonban, amikor egy soros vicc jut az eszedbe, emlékezz: «Mindannyian ott leszünk».

«Ne tanítsatok élni»

A barátok elfogadják egymást olyannak, amilyenek. Egy barát – az az ember, aki őszintén értékel és tisztel téged minden álarcod nélkül és a alaki számára kidolgozott viselkedési modelled nélkül is. Azonban nem érdemes egy barátot arra tanítani, hogy hogyan kell élni, és kioktatásokat adni neki. Még, ha az összes „előadás” meg is lesz hallgatva, lehetséges, hogy a barátság meg fog repedni.

Befejezés

Még, ha nem is keresel most milliókat, nem töltöd be a kívánt beosztást, de vannak igazi barátaid – hihetetlenül gazdag vagy. A barátság szellemileg és erkölcsileg is gazdagít. És, amikor az életed ezen összetevői harmóniában vannak, megvan minden esélyed elérni a kívánt magaslatokat.

Te hogy gondolod, melyik barátság erősebb – a férfi vagy a női?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük