9 gesztus, amely tiszteltté fogja tenni bármilyen körben – a testbeszéd titkai 

A testbeszéd segít sikert érni el a különböző élethelyzetekben, közte – megtetszeni egy embernek, kreatívabbá és meggyőzőbbé válni.

Testbeszéd: Hogy magabiztosabbnak érezzük magunkat

Ha egy felelősségteljes rendezvény vagy állásinterjú várja, amely előtt semmi képpen sem tud megnyugodni és tele van aggodalmakkal, fordítson néhány percet arra, hogy elfoglaljon egy pózt azok közül, amelyek magabiztosságot kölcsönöznek. Például, emelje a kezeit a feje fölé V betű formájában vagy tegye a kezeit a csípőjére. Elegendő lesz két perc a két z egyikében.

Testbeszéd: Hogy megértsük, hogy egy ember kényelmetlenül érzi magát

Figyeljen oda a közeli emberek gesztusaira, hogy megértse, hogyan érzik magukat. Ha egy ember állandóan tartja a csuklóját, mintha az óráját igazgatná, valószínű, hogy nyugtalan vagy kényelmetlenül érzi magát.

Testbeszéd: Hogy megnyugtassuk a gyermeket

Еha sehogyan sem tudja megnyugtatni a síró gyermeket, figyeljen oda arra, hogyan beszél. A mért és csendes beszéd nyugtató hatással van, a hangos és gyors pedig, éppen ellenkezőleg, csak erősítheti a gyermek negatív érzéseit. Beszéljen lassan, néhány másodperces szüneteket tartva a szavak között.

Testbeszéd: Hogy elnyerje valaki tetszését

Amikor demonstrálnia kell az érdeklődést egy új ismerőshöz és meg kell tetszenie neki, húzza ki a kezét az ő irányába nyitott tenyérrel. Az emberek tudat alatt úgy értékelik ezt a gesztust, mint a bizalom megnyilvánítását.

Ha éppen ellenkezőleg, szeretné minél hamarabb befejezni a beszélgetést, próbálja meg elrejteni a kezeit: például, tegye a tenyereit maga alá.

Testbeszéd: Hogy közös nevezőre jusson a kollégákkal

Próbáljon meg az ebédszünet során valamilyen ürüggyel „adni egy ötöst” a kollégájának. Mindössze 1/40 másodperc fizikai kontaktus elegendő ahhoz, hogy az emberek közelebb érezzék magukat egymáshoz tudatalatti szinten.

Testbeszéd:  Hogy ledobjon a fölös testsúlyból

Minden alkalommal, amikor az egészséges ételek javára kell döntenie – összeszedni magát, és alma helyet nem csokit enni – feszítse meg a kezeinek az izmait. A kutatásoknak megfelelően, ez a gesztus növeli az esélyeit arra, hogy egészséges választást tegyen.

Testbeszéd: Hogy kreatívabbá váljon

Amikor ki akar találni valami újat vagy ki akar dolgozni egy eredeti megközelítést a problémára, kezdje el hangosan vitatni ezt és egyidejűleg igyekezzen gesztikulálni mindkét kezével. A szingapuri tudósok kiderítették, hogy a gesztikulálás két kézzel segít jobban megbirkózni az alkotói feladatokkal.

Testbeszéd: Hogy meggyőzőbbé váljon

Ha meggyőzőbb akar lenni, próbáljon meg alacsony hangon beszélni. A beszéd magas hangneme az izgulást jelzi, az alacsony éppen ellenkezőleg, megnyugtatja a környezetet és meggyőzi az Ön alkalmasságáról és illetékességéről.

Testbeszéd: Hogy bocsánatot kérjen

Amikor bocsánatot kér valakitől, igyekezzen egyenesen tartani az állát. Tudat alatti szinten, a magasra emelt áll ezekben a helyzetekben annak a jele, hogy az ember nem őszinte, a túlságosan leeresztett pedig – a gyöngeség bemutatása.

Ön felfigyelt az emberek testbeszédére a társalgások során?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük