7 módszer az élet meghosszabbítására

Elrejteni a korunkat hamarabb megtanuljunk, mint szeretnénk. De mi lenne, ha megpróbálnánk plusszolni magunknak néhány évet? Érthető, hogy arról beszélünk, hogy idősebbnek nézzünk ki, hanem arról, hogy  növeljük élettartamunkat. Gyakran ehhez nincs szükség méregdrága tablettákra és ínjekciókra.  

Korábban úgy vélték, hogy a hosszú élet a génektől függ. Azonban egyre több tény merül fel, a vélemény pedig változik.  Az ember genómjának dekódolása után a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a gének mindössze 50%-ban határozzák meg az élet tartamát (egyes kutatók szerint – mindössze 35–45%-ban). Más szavakkal fogalmazva, a gének – az okok csupán felét képezik, hogy miért élnek egyesek sokáig és néznek ki fiatalnak, mások pedig már 35 éves korban öregedni kezdenek. A fiatalság tényezőinek fele, sőt annál is több mi magunktól függ. Az antieydzh-orvoslás adatai alapján,  bármelyik ember plusszolhat magának 4-15 évet a középátlagos élettartammal való összehasonlításban. Ezt mellesleg rendszeresen demonstrálják a japánok és az  izlandiak, akik az utóbbi években a legnagyobb élettartamért küzdenek. A fiatalság meghosszabbításához valamiről le kell mondani, valamit pedig épp ellenkezőleg, be kell vinni az életünkbe. Emellett ez a lépés bármelyik életkorban működik. Azonban, minél hamarabb elkezd változtatni szokásain, annál több évet tud plusszolni magának.Tehát, az élettartam meghosszabbításában segíteni fog a…

  1. Jó alvásplusz 5-6 év

A jó alvás 5-6 évvel meghosszabbítja az életet és segít 5-10 évvel fiatalabbnak kinézni. A „jó” azt jelenti, hogy kipihenten kel fel, nem pedig a kialavatlanság áldozataként. Úgy tartják, hogy a legfontosabb alvás – éjfél és hajnali 4 óra között van. Ebben az időszakban a legaktívabban termelődik a melatonin hormon, amely megvédi a szervezetet sok korral járó betegségtől.

  1. Leszokás a dohányzásrólplusz 15 év

Egy megszokott doboz cigaretta egy nap 5 év alatt 7 évet vesz el az életünkből. Napi 1-2 doboz – 10 évet. Két doboznál több – minusz 20 év. Leszokott a dohányzásról – egy év után kap 3 év egészséges aktív létezést.  Egészében véve a nem dohányzó emberek 15 évvel tovább élnek.

  1. Fizikai aktivitásplusz 3-6 év

5 félórás séta, futás vagy egyéb aerobik gyakorlat hetente 10 egészséges évvel ajándékoz meg!A mindennapos reggeli torna 10-15 perc folyamán plusszol 3-6 évet.

  1. Mindennapos nevetésplusz 5 év

Ne szégyelljen örülni minden egyes apróságnak – ez stresszbíróbbá teszi Önt és visszaadja az általa elvett éveket.

  1. A folyadék növelése az étrendbenplusz 5 év

A víz testünk 75 – 45% -át teszi ki. A korral csökken a része, ezért kell igyekezni tiszta vizet inni, amely helyreállítja az anyagcserét.  2 liter víz naponta 5 évet plusszol. 

  1. Kevesebb cukorfogyasztásplusz 4-6 év

A túlzott édességfogyasztás 4 évvel csökkenti az életünket. Kapcsoljon át a zöldségekre és a könnyű gyümölcsökre, amelyek gazdagok rostokban és más hasznos anyagokban!  25 gramm rost naponta– plusz 4 év tartalékban!

  1. A zsíros ételek mennyiségének csökkentése és a fehérjedús növelése az étrendben plusz 4 év

A zsírok 10% -os túlfogyasztása 4 évet vesz el az életünkből: az ilyen étrend – biztos út az érelmeszesedéshez. Onnan pedig már nincs messze a szívroham és az agyvérzés sem. A fehérjetartalmú ételek fogyasztása épp ellenkezőleg, nagyon hasznos. A fehérjéből kapja a szervezet az építőanyagokat, például a csontok és a bőr számára. Igaz, a korral jobb áttérni a húsokról a tejtermékekre és a halra – és plussz 4 év biztosítva van!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük