7 egyszerű tanács az emberekkel való munkához

Ha Önnek gyakran kell az emberekkel dolgoznia, és szeretné azt csinálni ,amit most csinál, megkapva a legjobb visszajelzést, és kevesebb időt pazarolva el, próbálja meg igénybe venni a tanácsainkat.

Ezek a tanácsok valóban működnek, és segítenek „provokálni” az embereket azt csinálni ,amire Önnek van szüksége. Ezeket a fogásokat nap mint nap használják a politikusok, és még a tanárok is. Természetesen, mindezek alkalmazásához meghatározott készségekre van szükség, és azt is meg kell érteni hogy minden és azonnal nem fog működni. De, kipróbálni érdemes.

Hogyan kell dolgozni az emberekkel?

Igyekezzen megfelelően kritizálni mások munkáját – ne támadjon, hanem adjon tanácsot. Már régóta ismeretes, hogy az az ember, akit kritizálnak, védekezni fog, és eredményként a „kritikus” által elmondottak eléggé kevés része lesz valóban elfogadva. Nagyon fontos megtanulni visszafogni magunkat és nem mutatni egyenesen mások hibáira. Jobb barátságosan (vagy egyszerűen konstruktívan) megvitatni azt, hogy hol tévedett az illető.

Emellett, ha Önnek magának nem sikerül valami, jobb, ha nem hallgat és csinálja tovább a dolgát, hanem inkább kikéri egy tapasztaltabb ember tanácsát.

Megtanulunk dolgozni az emberekkel

Csináljon valamit mások számára. Valójában, számítani lehet-e hatékony munkára a csapattól, amely nem sámmít semmi jóra Öntől? Van egy kiváló elv: ha szeretni valakitől valamit megkapni, először csináljon valamit ezért az emberért. Legyen ez akár egy barátságos beszélgetés,amely segít megtalálni a megfelelő társalgási formát – a továbbiakban az emberrel, aki jól viszonyul Önhöz, sokkal könnyebb lesz dolgozni.

Hogyan dolgozzunk produktívan az emberekkel

Delegálja a kötelezettségeit. Ne csináljon mindent egyedül, ossza el a kötelezettségeket – próbálja meg kinevezni a fő kritikusát felelősségteljes segédjének, és lehet, hogy a kapcsolatuk rendeződni fog.

Emellett, a nagy társaságoknál, politikai pártoknál az a probléma, hogy túlságosan sok ember van, aki úgy véli, hogy az ő véleménye az egyetlen helyes, nem véve figyelembe másokét. Természetesen, egy ilyen „csapattal” gyakorlatilag lehetetlen dolgozni. Ne ignoráljon más embereket, hallgassa meg a véleményüket, rendszeresen tartson találkozókat, ahol felír mindent, amit mondanak Önnek, és a lényeg, igyekezzen megvalósítani a racionális véleményt, még akkor is, ha Ön lesz az, aki tévedett.

Munka az emberekkel – egyszerű titok

Legyen első. A munka egy csoportban nem mindig hatékony azért, mert a nagy csoportokban kevesen hajlandóak felvállalni a kezdeményezést. Legyen Ön az első, aki elkezd cselekedni és akkor más emberek követni fogják. Ez egy nagyon ismert és egyidejűleg nagyon hatékony munkamódszer is. Az adott tanács alkalmas a vezetők és a „szürke kardinálisok” számra is.

Nemet az érzéseknekaz emberekkel való munka sikerének titka

Néha egy valamilyen fontos probléma megvitatása zsákutcába jut, és inden racionális következtetés, amelyet felkínál, nem működik. Ennek eredményeként az érzelmek felgyülemlenek, a megvitatás nagyon sokáig folytatódik, de eredménytelenül. Ebben az esetben próbáljon meg egyet érteni az opponenseivel, végrehajtva azt, amit kellőnk tart. Nem érdemes mindenkinek sorban  ellentmondani, bizonyítgatva az igazságát – amikor a dologba bekapcsolódnak az érzelmek,  az eredmény a nullához közeleg. Ha van lehetőség, csinálja úgy, ahogy akarja, és mondja azt, hogy „így is volt”. Lehetséges, hogy ez nem teljesen korrekt, de hatásos.

Kiválasztjuk, hogy kivel dolgozzunk

Ne dolgozzon „sztárokkal”. Minden kollektívában előbb, vagy utóbb de találkozni lehet egy olyan emberrel, aki nem akar csapatban dolgozni. Az ilyen emberek elégedetlenséget fejezhetnek ki bármi iránt, azonban valójában, egyszerűen nem akarnak csoportban dolgozni. Ha Ön egy ilyen csoport vezetője,  és megengedi a „sztárnak”, hogy úgy tegyen, ahogy csak akar, akkor előbb vagy utóbb a kollektíva más tagjai is elkezdenek ugyan így tenni. Égül pedig a kollektíva szét fog hullani. Jobb meglenni az ilyen „sztárok” nélkül, legyen bármilyen kellemetlen is megszabadulni tőlük. Ne tegyen kivételeket.

Tisztelet – a siker záloga

Tartózkodjon a „főnök” hangnemtől. Semmi sem idegesít más embereket annyira, mint azt a főnök, aki állandóan így beszél. Ha Ön vezető, próbáljon meg átlagos hangnemben beszélni, fölény nélkül. Eredményként az emberek sokkal hatékonyabban fognak dolgozni, mint egy olyan csapatban, ahol van egy olyan főnök aki kell, nem kell megmutatja, hogy ő valóban vezető.

Te hogyan dolgozol az emberekkel?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük