6 jele annak, hogy Önnek sürgősen munkát kell váltania

Ha legalább egyszer, egy pillanatra felmerült Önben, hogy mennyire elfárad a munkahelyén vagy annál is inkább, hogy mennyire elege van már mindenből, akkor legyen benne biztos, hogy ez valós jele annak, hogy eljött az ideje változtatni a munkakörnyezeten. Nézzük csak részletesebben ezt a kérdést 6 fő tünet alapján.

  1. Utálat a munka iránt.

Az egyik legszembetűnőbb ok, amely alapján érdemes minél előbb munkahelyet változtatni. Egy ismert ember azt mondta, hogy a munka olyan mint a szerelem, meg találni az a nagy Őt, aki boldogságot fog hozni, nagyon nehéz dolog. Először is pontosan meg kell határozni  azokat a tényezőket, amelyek befolyásolják negatív hozzáállását  a munkához. Ezek után gondolkozzon el azon, hogy mi lehetne jó Önnek, legalább első nézetre. Kitalálta? Kövesse ezt az utat!

  1. A munka, mint a társadalmi értékek és a személyes tulajdonságok ellentmondása.

Ha úgy véli, hogy a jelenlegi munkahelyén jelentősen alá vannak becsülve érdekei és kívánságai, akkor azonnal rohanjon el onnan. Az élet túlságosan rövid ahhoz, hogy olyan helyen ossza meg, ahol Önt nem értékelik teljes egészében.

  1. A kívánság növeli a státuszt.

A nagyon hosszas tartózkodás egy helyen negatív hatással van motivációja és önelégülése szintjére és minőségére egyaránt. Vizsgálja felül a prioritásokat és csak felfelé haladjon.

  1. Kibírhatatlan munkahelyi légkör.

Ha kapcsolatai nem a legjobban alakulnak, mint a kollégákkal, úgy a vezetőséggel is, akkor higgye el, nincs semmilyen oka rá, hogy tűrje ezt. A munkahelyi stressz első sorban negatívan hat a munkaképességére, ezt követően pedig egészségére is.

  1. Nem megfelelő munkarend.

Munkarendjének ésszerűsége és kényelmessége közvetlen befolyással van egészségi állapotára és érzelmi tónusára. Ha nincs ideje a családra, az alvásra vagy a kötetlen kikapcsolódásra, akkor érdemes minél hamarabb elkezdeni a munkahelyi alternatívák keresését.

  1. Kimerültség a fáradság alapján.

A fáradság a munkanap után – megszokott jelenség. De, ha ez a fáradság már krónikus természetűvé válik, akkor érdemes ismét az egészségre gondolni. Idővel a mentális diszkomfort érzés fizikaivá alakul át. Vonja le a következtetéseket.

Munkahelyet változtatva, nem lesz fölösleges a lemondás a  káros szokásokról 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük