6 egyszerű módszer hatékonnyá tenni az otthoni munkát

 

Jó, amikor nem kell az irodába menni: felkelt az ember, megmosakodott, leült a számítógépe elé és elkezdett dolgozni. Rossz, amikor nincs külső ellenőrzés, és állandóan elvonja valami a figyelmét. A bloggunk emlékezteti az egyszerű szabályokra, amelyek segítségével kényelmessé és eredményessé  lehet tenni az otthoni munkát.

Ne dolgozzon otthon a kanapéról

Létrehozni a teret az otthoni munkához – a siker fő kulcsa. Nem érdemes a kanapéról dolgozni: ez ellazít és megfoszt a koncentrációtól.

Egy jó szék, tiszta asztal, amelyen nincs semmi fölösleges, megfelelő megvilágítás  – ez a minimum, amelyre szükség van egy produktív nap számára. Használja ki az otthoni iroda minden előnyét, hiszen tökéletes környezetet hozhat létre maga körül.

  • Állítsa be a kényelmes hőmérsékletet és a páratartalmat a szobában.
  • Válasszon zenét. A kutatások azt bizonyítják, hogy a megfelelő kompozíciók hallgatása segít növelni a munka hatékonyságát  6,3%-kal.
  • Helyezze ki a szín akcentusokat az otthonában vagy a környezetében. A fehér, szürke és bézs árnyalatok ellazítanak és elmerítenek a homályban. A zöld, égszínkék és sárga optimizmust kölcsönöz és segít ráhangolódni a munkára.

Legyen mobil

Távmunkában dolgozni — nem jelenti azt, hogy éjjel-nappal a számítógép előtt kell ülni. Okostelefonok és táblagépek, intelligens órák — ezek a szerkentyűk azért vannak létrehozva, hogy segítsenek Önnek bárhol és bármikor a munkafolyamatban lenni.

Nem érdemes megfeledkezni a kiegészítőkről sem. Kényelmet használni a trackpadot? Vásároljon egy Bluetooth-egeret. Mindig néhány másodpercébe kerül megtalálni a telefonját? Tanítsa meg magát arra, hogy a dok-állomásra helyezi.

Az elején úgy fog tűnni Önnek, hogy a rengeteg eszköz Ön körül csalogatni fogja a halogatás mélységbe, de ha megtanulja használni őket, az otthoni munkanapja sokkal eredményesebb lesz.

Használjon megfelelő eszközöket

Elutasítani a modern eszközöket a mindennapos problémák megoldásához — buta dolog. Hogy mindig elérhető legyen és okosan ossza el az erejét, használjon programokat és alkalmazásokat.

A munkaügyi dolgokat meg lehet vitatni a Telegram, Slack, WhatsApp vagy Skype alkalmazásokban.

Ne feledkezzen meg az egészségéről

Sok embernek nincs lehetősége teljes értékű ebédre, még az ebédszünet ideje alatt sem. Az irodai munkások még nagyobb része egyszerűen lusta felállni az íróasztaltól vagy kimenni a friss levegőre a munkanap folyamán.

Az otthoni munkának is megvannak a maga hátrányai. A legfontosabb köztük – túlságosan közel van a hűtőszekrény. Ezért egyszerűen köteles gondoskodni magáról, nem szabad túlennie magát és  kihasználni azt, hogy otthonról dolgozik.

Végezzen kisebb bemelegítéseket, igyekezzen egészséges ételekkel harapni be és gyakrabban szellőztesse a szobát. A szervezete hálás lesz Önnek ezért.

Tartson szüneteket

Az igyekezet arra, hogy megcsináljon mindent és azonnal , nem adva a szervezetnek egy percnyi pihenést sem, előbb vagy utóbb ahhoz fog vezetni, hogy hányingere lesz saját magától és a munkahelyétől, sőt még az Önt körülvevő falaktól is.

Az ügyeivel úgy kell foglalkozni, hogy ne érje stressz és ne legyenek negatív érzései.

Ossza fel a feladatait kisebbekre, szervezze meg hatékonyan az idejét.

És végezetül  – tartsa magát tónusban

Ha meg is állt egy kicsit, hogy megpihenjen a munkaügyi feladataitól, akkor sem érdemes lefeküdni az ágyra vagy nyújtózkodni a fotelben. Igyekezzen kihozni a maximum hasznot abból, hogy otthon dolgozik, és foglalkozzon azzal, amit nem lehet az irodában csinálni.

A legjobb pihenés — a tevékenység megváltoztatása. Ahelyett, hogy lustán kattintgatja a mappákat, inkább szentelje a szünetét egy tea elkészítésének, egy kontrasztos zuhanynak vagy egy gyors bemelegítésnek.

Önnek könnyű otthonról dolgozni?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük