5 mód a hasznunkra fordítani a barlang ösztöneit 

A civilizáció gyprs növekedése ellenére, sok helyzetben továbbra is úgy viselkedünk, mint valamilyen vademberek.  Használd barlang ösztöneit a saját érdekeidre  — így eléred saját szexuális evolúciódat.

A fiúkat gyakran hibáztatják, hogy úgy viselkednek, mint valamilyen történelem előtti vadak. De a nemrégi kutatások azt mutatták, hogy a nők ugyan úgy aláesnek a primitív impulzusoknak.  Ez pedig ugyan olyan nehézzé teheti a kiépített kapcsolatot, mint a kerék feltalálása, magyarázza a szakértőnk, Vinita Mehta klinikai pszichológus. Problémáid lesznek, ha nem érted, hogy milyen hatással van a barátnőd viselkedésére  a régi idők alapfogalma a pszichikájában. De, ha elolvasod útmutatónkat ezen kezdetleges ösztönök kapcsán, akkor ellenfeleidet a feledés tárgyává teheted – a dinoszauruszok után.

1. A kézművesek és találékonyak izgatják fel

A kőkorszakban a nők kedveltjei az innovátorok voltak. «A kreativitás — elengedhetetlen tulajdonság egy férfi számára az elmúlt fél millió évben, — állítja Dzseffi Miller pszichológus. — Ha találékony vagy, jó a kézügyességed és képes vagy nem szabványos megoldásokat találni a problémákra, ez azt jelenti, hogy a családodnak a te irányításod alatt nem rossz esélyei vannak a túlélésre».

Csináld ezt Ajándékozz neki valamit, amit saját kezűleg készítettél  (az a csali ,amit tavaly nyáron csináltál, nem lesz jó, találj ki valami mást). Javítsd meg a konyhaszekrény mozgó ajtaját. Egy autó megállt az út közepén? Kösd fel a letört alkatrészt egy dróttal. Köpj egyet, fújj egyet és mégis csak juss el a rendeltetési célhoz. Bármelyik nő, aki látta ezt – a tiéd.  Hihetetlen kreativitást lehet mutatni, ha alkalmazod szakmai hozzáértésedet valamilyen háztartási kérdésben. Tehát, ha például pénzügyi szakember vagy, segíts neki  hitelek és betétek fogalmainak megértésében.
2. Szúrósan tetszel neki

Most az arcodról van szó. Számos vonzó férfi  — Clooney, Farrell — nem borotválkozik teljesen. És a kutatás szerint, amely az Evolution&Human Behaviorban jelent meg, helyesen tesznek:  a nők  a többnapos borostát a férfi áll legjobb kivitelezésének tartják. Amikor egy nő látja borotválatlanságodat, elődleges tapasztalata jelzi: ez a hím már elérte a  nemi érettséget és a hormonok szintje lehetővé teszi az utódok nemzését.Minden primitív, Clooney.

Csináld ezt Őszintén szólva, nem mindenkinek áll jól a borotválatlanság. Ha megszoktad, hogy teljesen leborotválod a borostádat, akkor végezz egy kísérletet és ne nyúlj az álladhoz egy héten át — nézd meg, mi sül ki, tanácsolja Sandra Hihaard, az МН US divat igazgatója. Használj elektromos borotvát, hogy kiegyenesítsd a szakálladat (ha gyorsan nőnek a szőrszállaid), de ne vidd túlzásba. «A túlságosan pontos vonalak megtörik megjelenésed természetességét, amelyet el akartál érni», — magyarázza Sandra.

3. Megjelöli a területét

A féltékenység a történelem előtti időszakban hasznos eszköz volt, hogy ne hagyja egy nő a párja számára, hogy megossza tartalékait más nőstényekkel, — emlékszik vissza Vinita Mehta. És ez az evolúciós késztetés  továbbra is hatályban marad. Például, kivétel minden egyes féltékeny nő  leselkedik férje aktivitása után a szociális hálózatokban  (meg fogsz lepődni,  még a féltékeny férfiak nem min tesznek így).

Csináld ezt Éreztesd vele, hogy különleges. A természetétől függően ezek lehetnek kisebb ajándékok időről időre, vagy egyszerűen találj fél órát arra, hogy meghallgasd  (valóban meghallgasd) a panaszait a kibírhatatlan főnökéről. Amikor egy nő különlegesnek érzi magát, akkor eltűnik a féltékenysége.

4. Tetteket akar, nem szavakat

Mehta szerint, a szkepticizmus a férfiak vonatkozásában mélyen legyökerezett a női DNS-ben. És ez helyes, mivel, ha az őskori hölgyek feltétel nélkül hittek volna minden egye úőj hímnek, akkor egyedülálló anyák maradtak volna  — ami a kőkorszakban nem volt valami kényelmes dolog. Érezhető bizonyítékokat fog tőled várni tehetőképességed és szándékaid kapcsán  (a «gyors» randik kutatása, amelyre a  Texasi Egyetemen kerül sor, ezt mutatta: az esetek 100%-ában a nők  hűvösen fogadták a férfiakat, figyelemmel kísérve, hogy igyekezni fog-e meghódítani őt).

Csináld ezt Cselekedj és gondoskodj róla, hogy tudjon erőfeszítéseidről,  tanácsolja Dzsen Hanszaulusz szociológus. «A barátnőim állandóan arra panaszkodnak nekem, hogy bután érzik magukat, amikor egy férfi egyszer csak eltűnik egy időre, — mondja. — Elhagyott? Vagy más dolga van? És milyen dolga? Borzasztó, mennyire gyakran előfordul ez». Tehát, például, ha meghívtad egy randira pénteken   — a hét közepén küld el neki annak a filmnek az előzetesét, amelyet meg fogtok nézni. A te ajánlatod érvényes, és ő aggódik kicsit a találkozó előtt   — minden a terv szerint megy.

5. Szeret felfelé nézni

A magas növés a jó egészségről és öröklődésről tanúskodik. Emellett, a nagy férfiaknak több esélyük van a sikerre a verekedésekben. És nem fontos, hogy napjainkban nagyon jólneveltek vagyunk ahhoz, hogy ökölre menjünk. A hölgyeket még mindig vonzzák a vadak.

Csináld ezt Nem volt szerencséd amikor a magasságot osztották? Ne aggódj. Most rendelkezel azzal, amije nem volt őseidnek – ruhával. «Válassz vékony nyakkendőket, keskeny hajtókával rendelkező kabátokat. Ha szereted a csíkokat, akkor válaszd a függőlegeseket  – vizuálisan magasabb leszel», — tanácsolja Dzson Ortved, a New York Times stílus szerkesztője. Vagy válassz egy színű ruhát,ami egy hosszú vonal benyomását fogja kelteni. Miért kértünk tanácsot Ortvedtől? Mivel ő sem egy magas ember. «Igaz, ez minden csak optikai illúzió, — mondja Ortved. — De a trükkök — ez minden, ami marad számunkra, alacsony növésüek számára».

Igazi szerelem

A statisztika azt mutatja, hogy az elsődleges impulzusok még mindig szerepet játszanak a modern kapcsolatokban.

Ügyelj a testbeszédére, és máris a tiéd lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük