5 dolog, amelyet tudnia kell mindenkinek, aki szakállat akar növeszteni

El lehet fecsérelni sok időt és ideget, hogy helyes szakállat növesszünk, vagy meg lehet csinálni ezt az első próbálkozásra. Az eléggé összetett és művészeti folyamat titkait megosztja velünk Jean Artinyan szakképzett borbély a „Szakál és bajusz. Használati utasítás” című könyvében.

Fontos tudni, hogy szakállat növesszünk

dolog amelyet tudnia kell mindenkinek aki szakallat akar noveszteniA szakáll szálai szakaszosan nőnek. A teljes növekedés ciklusa 15 hónap, de minden szál különböző szakaszban van: a kétharmaduk a növekedési fázisban, a egyharmaduk – az elhalás fázisában. Így újul meg állandóan a szakáll. A növekedés intenzívitására egyáltalán nem a borotválkozás gyakorisága van hatással, mint azt megszokott dolog tartani, hanem az örökletesség, a hormonok és a szervezet anyagcseréje.

A gyógyszer készítmények vagy az ételkiegészítők, amelyek a szőrszállak mennyiségének növekedését ígérik, legjobb esetben erősítik a szőrszállak sűrűségét ott, ahol azok már megvannak. De ott ahol nincsenek, ott nem fog csoda történni.

Ahhoz, hogy javítsuk a szakáll növekedését, egészséges életmódot kell folytatni: helyesen kell táplálkozni, sportolni kell, ki kell aludni magunkat, valamint le kell mondani az alkoholról és a dohányról.

A szakáll formájáról

dolog amelyet tudnia kell mindenkinek aki szakallat akar noveszteniÁltalában a szakáll formájának kiválasztásakor az arcformától kell kiindulni. Azonban sokkal fontosabb a szőrzet mennyisége és minősége az arcon. Természetesen, még az Ön egyedisége is. Hiszen a szakállnak ki kell hangsúlyoznia azt és egy kiegsézítő vonást kell adnia az Ön megjelenéséhez.

Még, ha azt is mondják Önnek ,hogy nincs semmi lehetetlen, dolgozni akkor is azzal kellesz, ami van, és a szakáll formáját attól függően kellesz kiválasztani, hogy hogyan nőnek a szőrszállak.

Nem szabad megfeledkezni a hajvágásról sem, amelynek kontrasztban kell lennie a szakállal. Ha klasszikus frizurát visel, akkor megengedhet magának egy effektív szakállat. A divatos frizurák viselőinek jobb szerényebb szakállat választani, különben túlzás lesz.

A szakáll vágásáról

dolog amelyet tudnia kell mindenkinek aki szakallat akar noveszteniValószínűtlen, hogy valaki vitatkozni kezd azon, hogy a szakáll nyírása rokonságban áll a szobrászművész alkotásával. A szőrzet kusza szálainak sűrűségéből lépésről lépésre műalkotás készül. Ez lehet finom, alig észrevehető vagy monumentális.

A kezdőknek azt javaslom, hogy szerezzenek be egy vezeték nélküli trimmert állítható véggel. Ez lehetővé teszi, hogy külnböző szakállat hordjanak az előtt, hogy megtalálnák a kellő stílust.

Válasszanak bármilyen stílust is, nem kell félni az eszközöktől, amelyek segítenek megnyírni a szakállat és kifejező határokat adni neki. Szükség lesz egy nyírógépre vagy a hosszúság szabályozásával felszerelt trimmere, egy veszélytelen borotvára vagy egy  kürtfésűt.

Az ápolásról

dolog amelyet tudnia kell mindenkinek aki szakallat akar noveszteniMég a megnyírt szakállnak is ápolásra van szüksége, amelynek összetettsége egyenesen függ a hosszúságtól. A szakáll nagyon szeszélyes. Ahhoz, hogy jó állapotban tartsuk, speciális samponnal kell mosni, alaposan ki kell fésülni és hidratáló olajokat kell használni.

Felejtse el a szintetikus anyagokból készült kiegészítőket és vegyen egy szarvből készült fésűt. A legjobb természetes sörtéjű kefét, amely a szakáll számára van rendeltetve. 

Megijedni a kozmetikai szerek és a procedúrák sokaságától a jövendőbeli szakállasaknak nem érdemes. Egy jó fésű a kifésüléshez, olaj, viasz – minden, amire szüksége van.

A bajuszról

dolog amelyet tudnia kell mindenkinek aki szakallat akar noveszteniSokan nem veszik komolyan a bajszot, pedig hiába. A szép, megnyírt bajusz ápolt  kinézetet biztosít az embernek és vonzza a környezet tekintetét.

Van egy török nép mondás: «Egy férfi bajusz nélkül, mint egy ház erkély nélkül».

Számos típusú bajusz létezik. A legegyszerűbb úgy kiválasztani a megfelelőt, hogy először meg kell növeszteni a szakállat, és figyelmesen át kel tanulmányozni a szőrszállak növekedésének irányát. A bajusz ápolásához speciális fésűre és ollóra lesz szükség, valamint trimmerre, borotvára és viaszra.

Ön biztos benne, hogy szeretne szakállat növeszteni?

Mielőtt még szakállat növesztene, gondolja meg, hogy illeni fog-e az arc ováljához  és a frizurához, illik-e a szakáll a megjelenéséhez és az életstílusához, az elfoglalt szociális helyzetéhez.

Ha úgy érzi, hogy a szakáll növesztés – éppen az, amire most szükség van, induljon neki!

 

Hogyan viszonyul a szakállhoz?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük