5 dolog, amelyek alapján megítélnek az emberek

Még mielőtt egy embernek lehetősége nyílva belülről megismerni téged, sokáig és alaposan fog tárgyalgatni, úgymond „átmosni a csontjaidat” és jól megvitatja, hogy min is alapszik minden. Ezért ahhoz, hogy jó benyomást kelts még mielőtt megformáznák rólad a véleményt, fejleszd magadban ezeket a tulajdonságokat.

1 Az emberek megítélnek a ruhás szekrényed alapján

Mint mondani szokták, «a ruha alapján fogadnak…», «a könyvet borítója szerint választják…», «egy nőt megjelenése alapján választanak…» — egyszóval, legyen bármiként is, de első sorban az emberek a küllemre figyelnek oda. Ahhoz, hogy tiszteletet érjünk el, előnyös dolog úgy öltözni, mint a beszélgető társ. Nem sokkal jobban és semmi képpen sem rosszabbul, mivel senki sem fog komolyan venni téged,   egy rendetlen elnyúzott pulóverben. Ezért, minden képpen ki kellesz megad költened egy tisztességes ruhás szekrényre. Enged meg, hogy elmeséljek neked egy történetet egy fiúról, aki tele volt üzleti ötletekkel, de nem tudta, hogyan jusson el a kellő ajtóig. Minden megtakarítását egy drága öltönyre fordította. Ez az öltöny a névjegyévé vált, mint Jean-Baptiste Grenouille illatos zsebkendője. A srác egyszerűen járta az irodákat, bekopogtatott az ajtókba, a buta titkárnők pedig, akik nem tekintettek tovább a szép megjelenésnél, nem tudtak nemet mondani a jól öltözött fickónak. Nem láttak ebben semmilyen trükköt, nem is sejtették, hogy autóbusszal érkezett. Nem olyan rég óta top-menedzserként dolgozik egy nagy társaságnál és olyan emberekkel kommunikál, akik nevét nem szeretném  ismét megnevezni. Bár ennek a srácnak a hozzáállása túlságosan extrém — nem kell hatalmas pénzeket költeni a ruhára. Nem kötelező nagyon drága vagy túlságosan szép ruhákat vásárolni, elég jó minőségű darabokkal tölteni meg a ruhás szekrényt, amelyek kiválóan kombinálhatóak egymással. Ez a titok nyitja – a kombinálás és a minőség.

2 Az emberek az időmenedzsmented alapján ítélnek meg

Te nem vagy sem arisztokrata, sem pedig francia — mivel náluk számított csak a könnyebb késés az udvariasság megnyilvánulásának. És itt a könnyüről van szó, nem pedig egy fél órásról. Bár sokakat  5 perces késésért sem bocsátanak meg, mivel szereti nemzetünk a pontosságot. Azonban, ha eltérünk a globális hatóköröktől, akkor  azt mondhatjuk, hogy a pontosságot sokan tartják nagyon fontosnak. Ezért, ha azt szeretnéd, hogy tiszteljenek az emberek, meg kell mutatnod, hogy teljesen kontrollálod az idődet. Gyakorolnod kell a pontosságot otthon, igyekezve végrehajtani minden, a napra kitűzött feladatot. Hogy érkezz — mozogni kell és nem szabad fékezni. Észre sem fogod venni, hogyan tanítod meg magadat erre. Időnk uralásának készsége— kellő tehetség. Itt nem csak az fontos, hogy pontosak legyünk, de az is, hogy ne tartsuk fel magunkat és másokat, ha nem kérnek meg erre, vagy nem várnak rád még valamilyen feladatok. Nehéz dolog megtanulni mindent időben csinálni, de lehetséges. Erre szükség van, máskülönben legalább egyszer meg kellesz tenned életed legkellemetlenebb lépését  – felhívni a barátaidat és megmondani, hogy nem tudsz elmenni a bulira. Méghozzá fél órával a buli kezdete előtt.

3 Az emberek a felkészültséged a alapján ítélnek meg

A bölcs Konfuciusz azt mondta: «A siker az előzetes felkészüléstől függ, ilyen felkészülés nélkül kudarc lesz». Most pedig egy kisebb tény a legtehetségesebb színészekről, zenészekről és sportolókról, akik  ámulatba ejtik az embereket hihetetlen tehetségükkel és arra késztetnek, hogy azt gondoljuk – semmilyen erőfeszítéseket nem tesznek egyik vagy másik sikerük eléréséhez. Látjuk, hogy játszik Al Pacino, vagy hogyan énekli dalait Adele, vagy Novak Djokovic miként győzi le ellenfeleit a teniszpályán. Úgy tűnik, hogy  könnyen megy ez nekik, minta nem tennének semmilyen erőfeszítést. De mindez azért van, mert jól fel vannak készülve.  Mindezek a trükkök erőfeszítések nélkül sok éves nehéz munka eredményei lettek, amelyek megkülönböztetik őket a 99% a középszerűségtől. Neked is megvan minden tulajdonságod ahhoz, hogy rokk sztár vagy nagy pénzügyes legyél. Egyszerűen légy türelmes és készülj fel a nagy munkára, hogy ilyen benyomást kelts az emberekben. Össze kellesz szedned magad, dehát mit lehet tenni.

4 Az emberek a modorod és az etikett alapján ítélnek meg

Nem vagy egoista, igaz? Ne aggódj — mi hiszünk neked.  Egszerűen napjainkban senki sem akarja bevallani magának, hogy nagy egója van. Arról van szó, hogy annyira megszoktuk az okostelefonokat és a gadgeteket, hogy gyakorlatilag nem nézünk szemtől szembe egymással. Még a barátainkkal ülve és beszélgetve is, nagyon gyakran elmerülünk a telefonunkban.  Tovább kell adnunk egy meghatározott pillanatot ahelyett, hogy élveznénk. Kevesebbet hallgatunk és gyakrabban szakítjuk meg a beszélgetést telefonhívásokkal. Egy modern ember számára jó modorral ez az út téves. Véget kell vetni az ilyen cselekedeteknek, amelyek táplálják az egónkat és nem szabad megfeledkezni arról, hogy tiszteletet tanúsítsunk másoknak. Tehát, ha szeretnéd legyőzni az egocentrikusságot, tökéletesítsd a modorodat. Amikor az etikettről esik szó – nem létezik univerzális szabályrendszer, ezért át kellesz haladni a hibák ösvényén. A modor és a szokások közötti különbség abban rejlik, hogy a modor ahhoz tartozik, hogyan állsz az emberekhez, míg az etikett felöleli a kultúrán és a környezeten alapuló gyakorlatokat. Az egyik terület, amelyet érdemes tanulmányozni – a csodálatos asztali etikett, főként a formális rendezvényeken. Ha tudod, hogyan kell viselkedni, hogyan kell kirakni az evőeszközöket és miként kell őket használni,  akkor hírneved százszorosan növekedni fog.

5 Az emberek a nyelved alapján ítélnek meg

A szavak ereje hatalmas, függetlenül attól, hogy írva, vagy kimondva vannak. Minél gazdagabb a nyelv – annál erősebb. A beszédednek tisztának kell lennie. A lényeg pedig – a sokoldalúság. El tudnál képzelni magadnak egy alternatív világot – ahol minden fekete vagy fehér lenne? Ez unalmas és fakó lenne. Ezért nyelvünkben nem száz szó van, amelyek egy vagy másik színárnyalatot jelentik. Nem szabad semmit leírni a «rossz» vagy «jó» szavakkal. Ez túlságosan hiányos és felületes jellemzés lesz.

A nőkkel való társalgás során fontos a jel,  hogyan adjunk megfelelő és hatékony bókot.

Nem fontos, hogy hol követsz el hibát, az interneten vagy szemtől szembe, a nyelv alkalmazásának módja megmutatja,  ki vagy te, hogyan gondolkozol és hogyan dolgozol. Ezért, hogy ne tűnj ostobának, állj neki a gramatikának, ami napjainkban az irodai szerkesztőknk köszönhetően egyáltalán nem nehéz, és könnyedén ki lehet javítani a hibákat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük