4 dolog, amelyekre emlékeznie kell egy jövendőbeli apukának

Ezek a tanácsok segítenek megbirkózni a stresszel és leküzdeni a félelmet azoknak, akik elgondolkoztak azon, hogy szülőkké váljanak vagy már tudják, hogy hamarosan apukák lesznek.

Félni az apaságtól — normális dolog. Ön soha sem lesz készen erre, amíg a felesége nem szüli meg a kisbabát. Ez az ismeretlenség. Ez a napirend pillanatnyi átszerveződése és időszakos kialavatlanság az első félévben. Ez a munkaritmus megváltozása és veszekedések a gyermektelen kollégákkal és a vezetőséggel arra a témára, hogy mi az elsődleges egy ember számára – a munka vagy a család. Ez a szülők vállonveregetése és magyarázása: „Teljesen felnőttél”. Ez a család éjjeli virrasztása. De, ha egyes dolgokat előre tudunk, meg lehet könnyíteni az életet magunk és a feleségünk számára is.

Gondoskodjon a gyermeke édesanyjáról

dolog amelyekre emlekeznie kell egy jovendobeli apukanak Az Ön feleségének  szüksége van a támogatásra a szülés előtt, közben és után is. A terhesség — hányinger az első trimeszterben, hátfájdalom a fennmaradó időben, idıszakos vizitek a terhesgondozóba a vizsgálati eredményekkel és pszichológiai átállás.

A felesége elkezdhet veszekedni Önre, vagy bejelentheti, hogy Önnek rossz illata van. Ha nem lesz szerencséje, akkor Ön mind a kilenc hónapban ilyen lesz. Ne feledje, hogy ez csak átmeneti dolog, legyen elnéző és türelmes. A terhesség idejére változzon át egy kicsit felesége „szülőjévé”: tegyen eleget a szeszélyeinek és vigyen haza finomságokat.

Legyen mellette a szülés közben. Nem muszáj jelen lenni a legfelelősségteljesebb pillanatban. De,ha az orvosok nem rendeltek el  császármetszést, akkor a szülés folyamata valószínű, hogy hosszas és fárasztó lesz. Ez után egy nőnek pihennie kell, de hogy Önnel vagy Ön nélkül — azt már ő maga dönti el.

A szülés után egyes anyukák a szociális hálózatokban kizárólag nagy mennyiségű hangulatjeleket és felkiáltójeleket használva írnak. Tudja, hogy biztosan ravaszkodnak.

A fiatal anyukák körül-belül 15%-a szenved szülés utáni depresszióban, amellyel szakember segítségével kell megküzdeni.

A Baby Center külön kategóriába helyezi a baby bluest – egy nő melankolikus állapota, amely hasonlít a szülés utáni depresszióra, de kevésbé hangsúlyos. A baby blues a szülészetről való kiírás utáni két héten át tarthat, és ebben az időszakban az Ön gondoskodása nagyon fontos.

Ne nyavalyogjon apróságok miatt és ne kérdezze meg, hogy mi van vacsorára

dolog amelyekre emlekeznie kell egy jovendobeli apukanakAz állapot, amely a baby bluesra hasonlít, elkezdődhet az apukánál is. Ez egy olyan időszak, amikor Ön csak úgy foghatja magét és elmehet a sörözőbe sört inni, azért, mert meg kell füröszteni a gyermeket, meg kell etetni, ha a családban tápszerrel etetik a babát, gyakrabban és gondosabban kell takarítani és aktívabban kell segíteni a ház körül.

Ebben az időszakban jobb nem panaszkodni, mivel ez nem igazságos a gyermek édesanyjával szemben, aki bizonyára helyre akarja tenni majd Önt ezért.

Az otthoni láthatatlan front ugyan úgy elfárasztja, mint a munkája is, úgyhogy az ügyeletes kifejezést: «Mi van vacsorára» jobb egyenlőre elfelejteni. Egyes nők eleve nem szeretik ezt.

Tanuljon az anyukától

dolog amelyekre emlekeznie kell egy jovendobeli apukanak A felelősségteljes édesapa szerepe kihangsúlyozza Önben az emberi evolúció progresszív elemét. Az anyukák szeretik a gyermekeiket, mivel kapcsolatuk ösztönös szinten és hormonális szinten alakul ki. Ön is igazán meg fogja szeretni a gyermekét, de lehetséges, hogy nem azonnal.

De ameddig Ön reszketve veszi fel a kezébe az ismeretlen kis lényt és nem tudja, hogy mit csináljon vele és hogyan tegye le, gyorsan kezdjen el tanulni az anyukától. Ő már a szülőszobában ezt csinálta és tud egyet-mást. Az empátia és a ragaszkodás gyorsan elvégzik a munkájukat.

Emellett, hogy megtanul pólyázni, pelenkát cserélni, etetni és elaltatni, Önnek kívánságra is lesz szüksége, hogy mindezt csinálja, vagy legalább tudatosítania kellesz, hogy Ön nélkül, a felesége nem fog boldogulni. És éjszaka is fel kellesz kelnie.

Néha lazuljon el

dolog amelyekre emlekeznie kell egy jovendobeli apukanakAmikor elmúlik a sokk attól, hogy tudatosítja magában az új szerepét, a pihenésre is megjelenik az idő.

Az első három hónapban a kisbaba jobban hasonlít egy nagy dinnyére, amelyet valamiért etetni kell, pelenkázni és át kell fordítani a másik oldalra. Ebben az időszakban javasolt dalokat énekelni, valami nyugodtat és egyszerűt játszani a gitáron vagy egyszerűen csak ott állni és megérinteni, de néha megengedheti magának, hogy pihenjen.

A kisbaba egyre több figyelmet fog igényelni. 7-8 hónapos korukban a gyermekek elkezdenek mászni, és akkor vissza fog emlékezni az első néhány nyugodt hónapra.

Hány éves korában áll készen egy férfi az apaságra, az Ön véleménye szerint?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük