3 nem banális tanács, amely megtanítja Önt kezelni a pénzt  

A személyes pénzügyeket nem hiába nevezik személyesnek, hiszen sokkban függnek élethelyzetünktől, szokásainktól és viselkedésünktől. Ahelyett, hogy univerzális választ keresne, amely segít pénzügyi jólétre tenni szert, próbálja meg megtalálni azt a hozzáállást, amely közel áll Önhöz.

Találja meg azt a hozzáállást, amely éppen Önhöz áll közel

Sokan javasolják, hogy olvassuk el Ramit Sethi „Megtanítalak gazdag lenni” című bestsellerét, azt mondván, hogy ez a könyv megváltoztatta az életüket. Bár Sethi egy már ismert taktikát javasol, olyan módon mutatja be, hogy sok emerből viszonzást vált ki.

Ahelyett, hogy vigyázna a pénzre, lemondva a kisebb vásárlásokról, azt tanácsolja, hogy spóroljon a nagyobb kiadásokon. Sokaknak tetszik ez az ötlet, hiszen akkor nem kell lemondani a kisebb élvezetkről, mondjuk egy kávé minőségében.  Még egy népszerű tanács — csökkenteni a kiadásokat azokra a dolgokra, amelyek kevésbé fontosak az Ön számára, hogy több pénzt maradjon a legfontosabbra.

Ha a tanácsok közül egyik sem segít Önnek, próbáljon meg találni egy történetet egy olyan emberről, aki hasonló helyzetben volt, mint Ön. Például, ha adóságai vannak, olvassa el azoknak a tanácsait, akik ki tudtak mászni belőlük. Keressen olyanokat, akik problémái és értékei hasonlítanak az Önére.

Válassza ki az információszerzés kényelmes módszerét

Ha ritkán olvas könyveket, akkor semmilyen bestseller nem fog Önnek segíteni a pénzügyek irányítása terén. Kiigazodni a pénzügyi helyzetén enélkül is nehéz dolog, ezért ne fecsérelje az idejét és az erejét arra, hogy elolvasson egy könyvet a pénzről. Találjon más módszert az információ szerzésre. Például, ugyan ennek a szerzőnek a bloggját, ha Önnek kényelmesebb kisebb cikkeket olvasni a telefonjáról. Vagy a podcastot, ha sok időt tölt út közben.

Legyen bármilyen jó is a tanács, nehezebb lesz követni, ha pótlólagos erőfeszítéskeet kellesz tennie az információ elsajátításához.

Tegye ezt szokásává

Amikor talál egy embert, akinek a helyzete és a tanácsai közeliek az Ön számára, valamint tökéletes információ hordozó az elsajátításhoz, ne hagyja abba felszícni ezeket az ismereteket.

Ha az elején nehéz megszokni ezt, igyekezzen bevonni a napirendjébe. Például, minden reggel olvasson el egy fejezetet a könyvből vagy egy cikket  bloggból egy kávé mellett. Ha naponta legalább 15 percet rá fog szánni a pénzügyi kultúrája fejlesztésére, jelentősen meg fogja tudni változtatni a pénzhez való hozzáállását.

Irányítsa a pénzügyeit és kapjon többet

A pénz – fontos összetevője minden egyes ember életének. Ha Ön megtalálja a saját módszerét a pénzügyek elosztására, meg fogja látni, hogy mennyire egyszerűbb és kellemesebb lett az élete.

Önnél hogy áll a helyzet a pénzügyek terén?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük