3 módszer a másnaposság elkerülésére, ha ügy döntesz, hogy reggeltől iszol

Használj különleges edényt, keverd az alkoholt zöldségekkel és jéggel, ellenőrizd a mennyiséget – és minden rendben lesz. Legalábbis rendben kell, hogy legyen.

Nem fogunk kérdezősködni, hogy mi késztet téged arra, hogy forró italokkal kezd a reggelt – találkozó az üzleti partnerekkel, éjszakai veszekedés a barátnőddel, ünnepség az óvodában a gyermekednél vagy a legjobb barátod esküvőjét megelőző reggeli buli. Végtére is, felnőtt férfi vagy, és magad döntöd el, hogy mikor iszol. De a mi dolgunk az, hogy figyelmeztessünk, hogy másnaposság nem csak a vad éjszaka utáni reggelen van – előfordulhat, hogy a reggeli-nappali italozgatás után, olyan 4 óra környékén átváltozol egy félig szétszerelt mechanizmussá, amely csak arra képes, hogy álmodozzon és minden percben vízért szaladgáljon. Úgy tűnik, hogy Ernest Hemingwaynek sikerült a legpontosabban leírnia a nappali másnaposságot: halál délután. Így is nevezték kedvenc koktélját abszentből és pezsgőből, amely, az író emlékei szerint, segített neki kikerülni az állati állapotból a spontán reggeli italozgatások után. Mi, természetesen, nem fogjuk ezt a  módszert ajánlani neked, hogy magadhoz jöjj, de készen állunk felajánlani három másikat, amelyek segítenek , hogy ne süllyed le a másnaposság fenekére este felé.

Válassz megfelelő poharat

Először is jegyezd meg, hogy a másnaposság problémájának megoldását nem érdemes a pohár fenekének alján keresni. A megoldás magában a pohárban van. A Bristoli Egyetem nemrégiben végzett kutatása azt mutatta, hogy azok az emberek, akik egyenes falu korsóból isszák a sört, egy fél litert 1.2 perccel lassabban isznak meg azoknál, akik a kerekített oldalú  söröskorsókat részesítik előnyben.

Még jobban segítenek a  poharak a jelölésekkel a falakon: ugyan ez a kutatás azt mutatta, hogy a negyed, fél és háromnegyed jelölések a poharakon arra késztetik az agyadat, hogy ellenőrizd a megivandó mennyiséget és lelassítják a folyamatot, hogy a szervezeted legalább valahogy érkezzen feldolgozni az alkoholt. De csupán a fogyasztási ütem lelassításával nem lehet megúszni.

Kezd a  Bloody Maryvel

Kora reggel kell inni? A bristoli tudósok tanácsa szerint, mielőtt még nekilátnál a többi ital fogyasztásának, rendelj magadnak egy Bloody Maryt. A koktél összetételébe tartozó  zeller és paradicsomlé  segítenek neked lelassítani a szervezet kiszáradásának folyamatát.

Olvaszd fel a jeget

Ha jéggel iszod a koktélokat és az erős italokat, várd meg, míg a jégkockák teljesen elolvadnak. Így csökkented az alkohol koncentrációját a pohárban, növelve a tartalmának mennyiségét. És, megint csak, ismét megkíséreled az energiaveszteség csökkentését a kiszáradástól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük