3 kérdés, amelyet nem érdemes feltenni a meghallgatáson

Az egészében véve sikeres interjút is el lehet rontani egy buta kérdéssel. Ha valóban szeretne jó benyomást kelteni és megkaőpni a munkát, akkor tartsa vissza az aggodalmát  és kerülje az alábbi kifejezéseket.

Az első helytelen kérdés a meghallgatáson: «A munkatársaik milyen gyakran pihennek együtt?»

Elmenni egy bárba a munka után a kollégákkal — természetes kívánság. És egészében véve is, éppen ezekkel az emberekkel tölti az ideje nagy részét, sőt még többet, mint a barátaival és a rokonaival. De a munkaadó lehet, hogy helytelenül fogja értelmezni ezt, és eldönti, hogy Önt jobban érdekli a pihenés, mint a munka.

Ehelyett. Érdemes átfogalmazni a kérdést. Például, mondja azt: «Szeretnék többet megtudni a társaság kultúrájáról». Ez a megformázás gyakran vezet az elbeszélésekhez arról, hogy milyen érdekes hagyományok vannak a csapatban és hogyan gyűlnek össze a kollégák hetente egyszer. Emellett, a beszélgetőtárs nem csak egy potenciális dolgozót fog Önben látni, hanem csapattagot is, és ez még előnyösebb dolog.

A második nem korrekt kifejezés a meghallgatáson: «megkaptam a munkát?»

Az esetek többségében a társaságnak meg kell gondolnia, hogy felvegyék-e Önt, vagy sem. Ezt Önnek meg kell értenie, úgyhogy az Ön kérdése bután fog hangzani. Végtére is, azonnal az interjú után a toborzó lehet, hogy alkalmatlannak fogja Önt találni és elutasítja. De, ha később úgy dönt, hogy Ön mégis csak alkalmas, akkor már nem valószínű, hogy  kérni fogja, hogy dolgozzon a társaságnál. Úgyhogy legyen türelmes.

Ehelyett. Inkább gondolkozzon el rajta, hogy mivel érhetné el, hogy a beszélgetőtársának jobban megtetszen, és hogyan juttassa el hozzá, hogy Ön tökéletesen alkalmas erre az állásra. De, ha már annyira türelmetlen és tudni szeretné, hogy felveszik-e Önt vagy sem, akkor egyszerűen puhán érdeklődön afelől, hogy mikorra várhatja a meghallgatás eredményét.

A harmadik hiba a meghallgatáson: «Ha az interjú nem sikerült, akkor valamilyen más állásra pályázhatok a társaságnál?»

A toborzók gyakran őrzik meg még azoknak a jelölteknek az önéletrajzait is, akik nem voltak alkalmasak a meghallgatáson, és szükség esetén később kereshetik őket. De a kérés, hogy ne tegyék el messzire az önéletrajzát és hívják Önt, ha lesz szabad állás, minimum kihívóan fog hangzani. Nem egyszer fordult elő, hogy egy bizonyos idő múlva ismét felkeresték a jelölteket, akiket elutasítottak, csak nem azokat, akik kérték ezt.

Ehelyett. Jó benyomást hagyhat egy rövid kifejezés arról, hogy Ön értékeli a társaságot és egyszer minden képpen szeretne nála dolgozni. Mondja el, hogy a meghívás az interjúra kellemes meglepetés volt az Ön számára, mivel régóta rajong a cégért.

Következtetések

Igyekezzen a legjobb oldalról megmutatni magát, de ne vigye túlzásba. Az Önök számára előkészítettük a a sikeres vállalkozás óráit. Sok sikert kívánunk!

Ön hogyan viselkedik egy meghallgatáson?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük