200%-os hangulat – és te képes vagy rá?

A brit egyetem tudósai arra a következtetésre jutottak, hogy a rendszeres fizikai megterhelések pozitívan hatnak az emberek pszichológiai állapotára. Boldogabbá és pszichológiailag kiegyensúlyozottabbá teszik őket. 

A szakemberek 10000 különböző korkategóriába tartozó ember vontak be a kísérletbe. Az analitikusok, a megfigyelések eredményeként, kapcsolatot tártak fel az ember pszichológiai állapota és fizikai megterhelései között. Mint kiderült, azok az emberek, akik rendszeresen sportoltak, és fizikailag aktívak voltak, boldogabbnak érezték magukat és pozitívabb hangulatban voltak. Emellett kutatások kerültek elvégzésre, amelyek alapjaként a szakemberek a mobiltelefonos alkalmazások adatait vették alapul.  Ezeknek a programoknak a segítségével meg lehet határozni az ember fizikai szintjét és aktív tevékenységét a nap folyamán.

Az analitikusok arra a következtetésre jutottak, hogy a rendszeres fizikai megterhelések javítják az ember érzelmi állapotát, ha az pozitív változásokat tapasztal az alakjában. És, még ha az ember általános, mindennapi munkát végez is, minimum erőfeszítéseket téve, és látja munkájának eredményeit,  akkor javul élet tónusa, és a hangulata is.

Korábban már végeztek kísérleteket, amelyek eredményeként meg lett állapítva, hogy az emberek többsége több élvezetet kap az edzőtermi foglalkozásoktól, az úszásoktól a medencékben, a biciklizéstől.

A sport mellett figyelj oda a táplálkozásra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük