20 reggeli szokás, amely segít megszabadulni a fölös testsúlytól

Ha Ön azokhoz az emberekhez tartozik, akik sehogyan sem tudnak lefogyni, akkor változtatnia kell a szokásain. Kezdje reggel és cserélje le a megszokott dolgainak egy részét azokra, amelyek elő fogják segíteni a súly csökkentését. Akkor fokozatosan nagyobb erőfeszítések nélkül le fogja tudni a fölös kilókat, és ami a legfontosabb, nem fogja újra felszedni őket.

Ne hagyja ki a reggelit

reggeli szokas amely segit megszabadulni a folos testsulytolMáskülönben minden képpen túl fogja enni magát a nap folyamán. Egyen meg (a kávé – nem étel) legalább valamit a felkelés utáni első órákban. Ellenkező esetben nem fog sikerülni lefogyni.

Ne fecsérelje a reggelt a reggeli elkészítésére

Öntse be forralt vízzel a zabkását még este. Így biztosan nem fogja kihagyni a reggelit. Adjon hozzá diót, gyümölcsöket és fahéjat, és sokkal finomabb és egészségesebb ételt fog kapni, mint az, amit a munkahelyén vesz az automatában.

Fogyasszon több fehérjét

Ez segít jóllakottnak maradni. De részesítse előnyben a jó minőségű protein forrásokat: tojás, hal, joghurt.

Felejtse el a zsömléket

Az édes puha zsömlék lehetséges, hogy vonzónak tűnnek, de ez közel sem a legjobb variáció a reggelihez (ugyan úgy, mint mellesleg az ebéd vagy a vacsora számára) egy olyan ember számára, aki le akar fogyni. Fogyasszon kiegyensúlyozott ételeket, például szendvicset teljes kiürlésű kenyérrel és lazaccal.

Igyon zöld teát

reggeli szokas amely segit megszabadulni a folos testsulytolAnnak köszönhetően, hogy katechin van benne, a tea felgyorsítja az anyagcserét és elősegíti a zsír elégetését. Fogyasztva ezt az italt, gyorsabban le fog tudni fogyni.

Reggelizzen ülve

Bármennyire mozgalmas is legyen a reggel, találjon 10 percet arra, hogy nyugodtan egyen. Üljön le az asztalhoz és összpontosítson az ételre: így az élvezet és a telítettség is nagyobb lesz.

Keljen fel korábban

A statisztika azt mutatja, hogy azok, akik korán kelnek,  karcsúbbak és boldogabbak. Legyen ez egy ösztönzés az Ön számára, hogy pacsirtává váljon és és állítsa be az ébresztőóráját korábbra.

Emlékeztesse magát a célra

Töltsön le az okostelefonjára egy alkalmazást, amely emlékeztetni fogja a kalória tartalom normájáról. Vagy ragasszon egy papírlapot ezzel a számmal jól látható helyre.  Ez segít Önnek a nap folyamán abban, hogy az egészséges termékeket részesítse előnyben.

Rendszeresen mérje a súlyát

reggeli szokas amely segit megszabadulni a folos testsulytolEz segít Önnek abban, hogy ne felejtse el, hogy helyesen kell táplálkozni. Ezzel egyidejűleg soha sem fog azok közé tartozni, akik „hirtelen” felszedtek 15 kilót.

Húzza ki a függönyt

Ahogy felkel az ágyból, engedje be a napsugarakat a szobába. Ez segít normalizálni a cirkadián ritmusokat és az anyagcserét. Ön jobban fogja érezni magát, enni pedig – kevesebbet fog.

Igyon meg egy pohár vizet

A víz frissít, gyorsítja az anyagcserét és emeli a munkaképességet is. Dolgozza ki a szokást, hogy több vizet igyon. 

Meditáljon

reggeli szokas amely segit megszabadulni a folos testsulytolKezdje a reggelt meditációval összpotnosítson a lélegzésre és a kellemes gondolatokra, és még jobb – teljesen állítsa le a belső párbeszédet. A stressz szintjének csökkentése segít elkerülni a zsír felhalmozódását. A pozitív hangulat pedig helyettesíteni fogja az édességeket.

Edzzen éhgyomorra

Amíg Ön még éhes, éppen a zsírtartalékok lesznek felélve.

Öltözzön fel a reggelizés előtt

Felejtse el a pizsamát és a köntös a reggelizés közben. Öltözzön fel szépen és elegánsan, még akkor is, ha ma nem kell munkába mennie. Ez segíteni fog Önnek abban, hogy vonzóbbnak és összeszedettnek érezze magát és megmenti a túlevéstől.

Nézzen meg valami vidámat

Régóta ismeretes, hogy 10 perc nevetés helyettesít egy pohár tejfölt, nem plusszolva kalóriákat Önnek! Épp ellenkezőleg, ha10 percig néz vidám videókat, vagy képeket, akkor képes leégetni 20 – 40 kcal. A lényeg — ne tartsa vissza magát, bevessen szívvel és lélekkel.

Adjon hozzá egy kis borsot

reggeli szokas amely segit megszabadulni a folos testsulytolElőször is, a bors finomabbá fogja tenni a rántottát, az avokádót és a szendvicseket. Másodszor pedig, a fekete bors aktív komponensei meg fogják gátolni az új zsírsejtek kialakulását.

Adjon hozzá egy kis fahéjat

Ez segít kontrollálni az étvágyat.

Tartsa a fehérjeszeleteket készenlétben

Ez nem rossz variáció azokra az esetekre, amikor elaludt és nem tud reggelizni. Csak ésszel válassza ki a szeleteket (fölös kalóriák nélkül), és még jobb – készítse el egyedül.

Ne válassza el a tojás sárgáját

A fogyni vágyók közül sokan mondanak le a tojás sárgájáról és csak a fehérjét eszik. Azonban a tojás sárgájában, a kalóriák és zsír mellett, megtalálható a tojás hasznos anyagainak nagy része. Inkább egyen meg kevesebb tojást, de egészben.

Aludja ki magát minden esetben

Ha úgy dönt, hogy korábban kel fel másnap, hogy sportoljon, elkészítsen egy finom reggelit vagy meditáljon, emlékezzen rá, hogy ehhez korábban kell lefeküdni. Aludjon annyit, amennyire szüksége van, hogy egész nap élénk és erővel telt maradjon.

Lefogyni könnyű, ha helyes a reggel

Mint látja, nincs semmi összetett ezekben a szabályokban. Lefogyni lehetséges, ha betartja  a tanácsainkat.

Hogyan zajlik az Ön reggelje?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük