16 tanács Stiven Kingtől, hogyan legyünk sikeresek

Az ismert tollforgató, Stiven King annyira pontosan és szépen fejezi ki a gondolatait a könyveiben, hogy olvasva azokat, az a benyomás keltődik az emberben, hogy minden életre kell. Ezért figyelmükbe ajánljuk, hogy ismerkedjenek meg a boldogság értelmezésével szerinte.

1. Foglalkozz azzal, amit szeretsz

«Amikor nem vagyok elfoglalt – akkor ez munka a számomra. De, amikor egy új könyvön dolgozom, akkor pihenek. Számomra ez relaxáció és játék»

Ez a szabály sok szerzőnél megtalálható, azonban nem olyan könnyű megvalósítani, mint az első látásra tűnik. Fontos felfogni ezt, és még jobb még gyermekkorban elkezdeni keresni a rendeltetésünket  – fejleszteni az érdeklődéseinekt, hobbijainkat, és lehetséges, hogy ezek közül valamelyik élete elválaszthatatlan részévé válik, amelynek örömmel oda fogja szentelni minden egyes napját.

2. Gyakorlat és még egyszer gyakorlat

A siker eléréséhez a szakmai tevékenységben, nem elég elméletinek lenni. Fontos alkalmazni a kapott tudást a gyakorlatban is. Hiszen még a legjobb elméleti felkészítés is elfelejtődik, ha nem gyakorlunk. Ha eközben a munka folyamata és az eredmény tetszik, akkor különleges élvezetet fogunk kapni.

3. Légy komoly

Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, fontos komolyan viszonyulni a munkához és rá kell hangolódni a jó eredményre. Néha az emberek úgy fogják fel a munkájukat, mint egy hobbit; és eredményként az is marad, nem hozva meg a kívánt eredményt. Azonban a sikerhez közelebb állnak azok, akik számára a munka – az élet fontos összetevője.

4. Ne kell odafigyelni a kritikusokra

«Ha író vagy, akkor minden képpen kritizálni fognak és állítani fogják, hogy egy vesztes vagy».

A kritikusok – az emberek egy elválaszthatatlan kategóriája. Még, ha tehetséges szerző is vagy, mindig lesznek olyanok, akik darabokra törik az ötleteidet. Nincs értelme bizonygatni valamit is a kritikusoknak, ezért nem kell erre fordítani az időt és az energiát, egyszerűen nem kell figyelmet fordítani rájuk és csinálni kell a dolgodat. 

5. Kell ,hogy legyen támogatásod

Minden embernek fontos, hogy valaki higgyen benne és a sikerében. A támogatás erőt és energiát ad a további fejlődésre és arra, hogy ne keseredjünk el, ha valami nem fog azonnal úgy alakulni ,ahogyan mi azt szeretnénk. De, ha az életedben nincs is meg a kívánt támogatás, a lényeg – hogy te mindig higgyél saját magadban.

6. Élj a munkáddal

Szeretnél profi lenni abban, amit csinálsz? Akkor töltsd meg az életedet azzal, amivel foglalkozol.

7. Tartsd be a következetességet

«Szeretek naponta 10 oldalt írni. Minden oldalon körül-belül 2 ezer szó van. Csak végső esetekben állok fel a számítógép elől az előtt, hogy elérném a  10 oldalt».

Ez egy nagyon jó tanács – szabályt határozni meg magunknak arra, hogy minden nap meghatározott munkarészt csinálj meg. Az ilyen hozzáállás csökkenti annak a valószínűségét, hogy nem fogsz érkezni valamit vagy felhalmozol magadnak egy csomó feladatot.

8. Érdeklődj más emberek munkája iránt

Érdeklődj, hogyan dolgoznak a kollégáid, főként azok, akik már sikereket értek el. Tanulj a pozitív és a negatív tapasztalatukon is.

9. Tanulmányozd a piacot

A kollégák munkájának tanulmányozása mellett, tudd, hogy mi történik a tevékenységed világában – járj el tematikus előadásokra, olvasd a fórumokat, vásárolj magadnak folyóiratokat. Ne maradj le a piac tendenciájától.

10. Találj új ötleteket

Fontos, hogy ne csak keresd az új ötleteket, hanem ismerd is fel azokat, amikor megjelennek az életedben. Hangold rá a tudatodat minden új és számodra érdekes dolog felfogására.

11. Őrizd meg a pozitív dinamikát

«Egyszer dolgoztam egy projekten, és nem álltam meg ,ameddig be nem fejeztem».

Elkezdve a munkát, ne állj meg, amíg nem éred el a logikus befejezést. Akkor egy lélegzetre képes leszel megcsinálni. Szünetet tartva, kockára teszed, hogy elveszíted a korábbi tempót és már nem fogsz tudni visszatérni a korábbi állapotba.

12. Írd meg az első piszkozatot a lehető leghamarabb

«Felírom egy papírra az ötleteket, amelyek a fejemben vannak. És ezt minél hamarabb megteszem».

Ne próbálj meg azonnal tökéletessé válni abban, amit csinálsz. Kitűzve magadnak azonnal magas célokat, nehéz elkerülni a korlátozásokat. Vezess be egy piszkozatot, amelybe beleírod az ötleteidet, hogy fokozatosan megvalósítsd azokat és tökéletesítsd.

Н213. Szabadulj meg a fölösleges részletektől

Amikor a piszkozat, amelyben 12 pontról van szó, készen van, írd át egy tiszta lapra. Eközben szabadulj meg a fölösleges részletektől, amelyek túlterhelik a tartalmat.

14. Dolgozz ne a jövedelemért

«Amikor azt kérdezik tőlem, hogy a pénzért dolgozok-e, egyértelműen azt mondom, hogy «nem». Soha nem írtam egy kifejezést sem a jövedelemre gondolva».

A bevétel – nem a legjobb motiváció. Arra késztet minket, hogy a szívünkre hallgassunk. Ezért kockára tesszük azt, hogy megtaláljuk magunkat ebben az életben.

15. Dolgozz örömmel és élvezettel

Ha örömmel és élezettel dolgozunk, nem csak hamarabb elérjük a sikert, hanem megtöltjük az életünket pozitív érzelmekkel is.

16. Dolgozz a magad és mások lelki gazdagságáért

«Írónak lenni – ez első sorban nem egy módszer a jó pénzt megkeresésére és a híressé válásra. Fontos szellemileg fejlődni és gazdagítani magunkat és a körülöttünk lévő embereket»

Ha az életedben van lelki gazdagság, sokkal gazdagabb vagy, mint azt gondolnád.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük