15 dolog, melyet nem tudott arról, hogyan kell teát inni

Az ital, amely már régen elnyerte számos ember szívét, még mindig képes meglepni Önt. „Szerelkezzen fel” egy csészével kedvenc teájából és kezdje el olvasni az adott anyagot.

 1. A teaitalok között 6 fő fajta létezik. Ezek a fekete, zöld, fehér, sárga, oolong és pu-Erh. A többiek ebből az „operából” csak kiegészítő anyagok és mellékes füvek, amelyek következményként csak oldattá változtatják át az italt.
 2. Minden fajtát csak forralt vízzel lehet felölteni, amelynek megvan a meghatározott hőmérséklete. A fehér tea számára 65-75 °C szükséges, a zöld tea számára 75-80 °C, a fekete tea számára 85-95 °C, аaz oldatok számára pedig kizárólag 100 °C.
 3. A tea főzéséhez erősen ajánlott friss vizet használni és maximálisan lehetséges módon kizárni az étrendből a folyóvizet.
 4. A teát a következő arányban kell főzni: egy teáskanál egy csésze teára.
 5. A tea italok esetében, az asztali vízforralót érdemes csak abban az esetben melegíteni fel,  ha az  porcelánból vagy vastag kerámia elemekből készült.
 6. Míg készül a tea, ügyeljen arra, hogy a vízforraló ne legyen lezárva.
 7. A különböző alapanyagok a teaitalba való hozzáadása nagy jelentőséggel bír és végtelen különbségekkel. A tej esetében, először ezt kell beönteni a csészébe, és csak utána magát a teát. Ez pótlólagos aromát ad, valamint íztulajdonságokat. Ha a tejet a végén adjuk hozzá, akkor egyszerűen kihűtjük a teát, és ennyi.
 8. Ha teafilterrel készítjük a teát, akkor épp ellenkezőleg ,a tejet a végén kell hozzáadni.
 9. A leveleket érdemes kivenni az edényből a teával, néhány perc elteltével.
 10. Soha ne nyomja ki a teásfiltert a teát tartalmazó edény falánál, hogy elkerülje a keserű íz megjelenését.
 11. A teafőzőben főzött tea sokkal finomabb, mivel ebben az esetben a tealevelek teljes nagysága kerül felhasználásra. A filterek esetében pedig az egyetlen kiút, a piramis-filterek használata, melyekben nem sokkal, de nagyobb a levelek nagysága.
 12. A zöld teában ugyan annyi koffein van, mint a többiben, minden más – csak mítosz.
 13. A teában több koffein van de csak részben. Ha veszünk egy teáskanál teát, akkor a teában több koffein lesz, de egy teljes csészében a kávéitalban lesz több.
 14. Ha Önt zavarja a koffein tartalom a kávéban, akkor javasoljuk, hogy ugyan azt a nagy levelű teát főzze újra a nap végéig. Ez lehetővé teszi minimalizálni a kapott koffeint a reggelit követő következő fogyasztásoktól.
 15. Végezetül szeretnénk megosztani egy tea receptet, mai nagyon közel áll a a tökéleteshez.

– a teához friss vizet használjon;

– a teát a következő arányban kell főzni: 1 teáskanál tea 1 emberre;

– a főzési folyamatra szenteljen néhány percet, hogy növelje az oraomát és az ízt;

-vegye ki a leveleket a teafőzőból néhány perc múlva;

– ne nyomja ki a teafiltereket;

– a nagy levelű tea főzése közben nem érdemes kidobni azokat, nagyon jól fognak jönni a következő fogyasztásokhoz a nap hátralevő felében;

– tejet adva hozzá a teához, ha van kedve, akkor adja hozzá a sárga, zöld, fehér teához és az oolong teához.

Hogyan kell inni instant kávét 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük