11 dolog, amelyeket azért teszek, hogy a feleségem boldog legyen

A boldog házasság lehetséges, de csak akkor, ha a partnere boldog. Troy Stounking elismeri, hogy a 25 éves házas élete alatt megértette, hogy az apróságoknak nagy jelentősége van. «Nem vagyok tökéletes, továbbra is hibázom, de igyekszem megtenni mindent, hogy jó férj legyek» — osztja meg velünk.

1. Elvégzem az apróbb házi munkákat.

Ma reggel elraktam a tiszta edényt, és a feleségem nagyon hálás volt nekem. Gyakran segítek neki a mosással és az ágyak bevetésével is. Az apró háztartási munkák – a mutatói annak, hogy gondoskodom az otthonosság létrehozásáról.

2. A kívánságai prioritást élveznek nálam.

Mindig megkérdezem, hogy mit szeretne vacsorára, és nem ajánlom fel először azt, hogy én mit szeretnék. A séták közben igyekszem az ő lépéseit tartani. Számomra mindig ő az első, azután én. Nem, én nem vagyok papucsférj, egyszerűen tisztelem az igényeit. Emellett mindig figyelek a  szexuális kívánságaira is. 

3. Megszakítás nélkül hallgatom.

ha meg akar osztani valamit, mindig meghallgatom őt. Fel tudok tenni néhány kérdést, hogy jobban megértsem. De nem igyekszem megoldani a problémáját, amíg nem kér meg erre őmaga. Néha egy nőnek egyszerűen ki kell beszélnie magát, ez minden, amire szüksége van. Egyszerűen meg kell hallgatni. Próbálja ki és megérti.

4. Mindig puha vagyok vele.

Az én feleségem soha sem hall tőlem durva szavakat. Túlságosan szeretem ahhoz, hogy ez másként legyen. Ha vitatkozunk is, nem engedem meg az érzelmeknek, hogy eluralkodjanak rajtam, udvariasan beszélek a feleségemmel és igyekszem mindig emlékezni arra, hogy mennyire fontos nekem.

5.Udvariasan beszélek  vele.

Az udvarias szavak — a gyöngédség kimutatása. Amikor a feleségemmel beszélek, a beszédem telítve van „köszönömmel” és „kérlekkel”. Igyekszem, hogy a beszédem megmutassa neki az érzéseimet iránta, és különleges módon beszélek a feleségemmel, úgy, ahogy senki mással.

6. Bókolok neki.

Új frizura vagy ruha — mindig igyekszem észrevenni és bókolok neki. A baráti társaságban  dicsérem az igyekezeteit és mesélek valami jót a feleségemről. Nekem tetszik, ahogyan rajzol, hogyan kell fel reggelente futni, leküzdve a lustaságot, hogyan gondoskodik a környezetéről.
Szeretem őt, ezért dicsérem ezekért a dolgokért. Akkor is csinálom ezt, amikor nincs mellettem. Azt szeretném, ha mindenki tudná, hogy milyen csodálatos ember.

7. Nem félek a kötelezettségektől.

Meghatározott dolgok, olyanok mint a szemét kihordása, az apróbb javítások a ház körül – az én kötelezettségeim a családban. Ezért mindig elvégzem ezeket, lehet, hogy nem azonnal, de minden képpen elvégzem. Nem akarom megterhelni pótlólagos munkákkal.

8. Hallgatom, elnézést kérek és következtetéseket vonok le.

Én egy maratoni futó vagyok. Ezért egy 5 kilométeres távolság számomra – semmiség. Nemrég a feleségem észrevette, hogy amikor azt mondom:  «Dehát ez mindössze valamilyen 5 kilométer!», véletlenül is meg tudok győzni másokat. Emlékeztetett rá, hogy valamikor  kilométer hatalmas távolság volt a számomra és tisztelni kell mások véleményét, jobbnak kell lenni. És ezért többet nem mondok ilyet.

9. Érdeklődön a véleménye iránt.

Amikor nehéz döntést kell hoznom, megkérem, hogy adjon tanácsot. Ő egy okos, figyelmes nő és tudja, hogy mit éreznek mások. Mindig értékes tanácsokkal lát el.

10. Támogatom minden álmát.

Igyekszem ösztönözni minden egyes kezdeményezésében. Szeret rajzolni, és a születésnapjára ajándékoztam neki egy rajzkurzust a művészeti iskolában. Azt szeretném, ha valóra váltaná minden álmát, és minden téren támogatom őt ebben.

11. Kimondom, hogy szeretem.

Minden egyes nap, több alkalommal is kimondom a feleségemnek, hogy szeretem őt.. Ezek a szavak nem veszítenek az erejükből, mindig őszintén beszélek. És ő is ugyan ezt teszi. Azt szeretném, ha soha sem merülnének fel kétségei abban, hogy egyre jobban és jobban szeretem.

Minden, amit mondok és teszek minden egyes nap, nagy hatást gyakorol  a feleségemre. Megteszek mindent, hogy boldog legyen, ez a kötelezettségem, mint férjé.  Mindketten állandóan arra kell, hogy törekedjünk, hogy boldogabbá tegyük egymást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük