11 divatos lifehack, amelyet minden férfinak tudnia kell

Ismeri-e Ön a “három gomb szabályát”? Tudja-e hogyan kell helyesen feltűrni az ingujjat? Ebben a cikkben összegyűjtöttünk 11 lifehackot, amelyek segítenek a férfiaknak mindig stílusosoknak és rendezetteknek lenni.

Egyes férfiak annyira meg vannak győződve a természetes vonzalmukról, hogy elfelejtik: a fülek – nem az egyetlen szerv, amellyel a nők „szeretnek”. A gyengébbik nem képviselői odafigyelnek a lábbelire, a ruhára és a férfiak kiegsézítőire is.

Szeretne hibátlan lenni? Akkor tudja meg, hogyan lehet vasalni vasaló nélkül, hogyan kell gondoskodni a bőr lábbeliről és miként lehet megszabadulni a bolyhoktól a ruhán. Íme 11 divatos férfi lifehack.

A nyakkendő színének van jelentősége

A nyakkendő – egy üzeltember ruhásszekrényének fontos eleme. Az idő múltával nem csak a szín, a fazon, de a méret is változik. Az 1970-es években 13 cm-es szélességű nyakkendőket viseltek. Napjainkban 7-9 cm-es és ennél szűkebb szélességű nyakkandők vannak a divatban.

De minden időben van egy általános szabály, amely meghatározza a nyakkendő optimális szélességét, az alak egyedi sajátosságaiból kiindulva.

A nyakkendő szélessége meg kell, hogy feleljen az öltönykabát hajtókájának.

Minél szűkebbek a vállak, annál szőkebbek a hajtókák. Ebből kifolyólag a nyakkendőnek sem kell szélesnek lennie. Minél szélesebbek a vállak, minél nagyobbak a hajtókák, annál szélesebb nyakkendőre van szükség.

Ha betekintve a ruhásszekrénybe észre vette, hogy a nyakkendői nem felelnek meg a szabálynak, nézze meg a következő videót. Ez meg fogja tanítani arra, hogyan lehet a széles nyakkendőből vékonyat csinálni.

Iron Man

A férfiak nem szeretnek vasalni és különböző módszereket találnak ki arra, hogy leegyszerűsítsék ezt a folyamatot. Az első elektromos vasalót az amerikai  Henry Seely szabadalmaztatta 1882-ben; és majdnem 60 évvel később Edward Schreyer feltalálta a gőz vasalót.

A lustaság progresszál, és napjainkban az Interneten meg lehet találni a következő tanácsot:
Gyűrött az inge? Dobja be a szárítóba egy jégkockával.

Vannak radikálisabb módszerek is: fel kell akasztani az inget egy fogasra és be kell permetezni ecetes, vizes és öblítőszer oldattal egy szórópalackból. Igaz, megvan az esély arra, hogy az ecet szagától egyetlen parfüm sem fog tudni segíteni.

Természetes «kozmetukum» a… lábbeli számára

Paolo Mantegazza  olasz higiénikus azt mondta: Őszintének és nyitottnak lenni — nem jelenti azt, hogy meg kell mutatni a barátainak a koszos csizmáját» A piacon számos szert lehet találni a lábbelik ápolásához – krémek, sprék, hintőporok; a nedvességtől való védelemhez, a tisztításhoz és így tovább.

De, ha nincs kéz alatt egyetlen „kész” döntés sem, akkor használhatja az olíva olajat is. Ez kiválóan megtisztítja a bőr lábbeliket és csillogást biztosít nekik.

Még egy tanács: ha az új bőrcipő nagyon durva, kenje be kézkrémmel. Ettől megpuhul, és kényelmesebb lesz viselni.

A szagok lefagyasztása

Izzadságszagú sportcipő, polietelén zacskó és fagyasztó. Három egymás kapcsolatban nem álló dolog? Hát pedig nem! Ha beleteszi a büdős sportcipőjét egy hermetikus tasakba és éjszakára a mélyhűtőbe rakja, reggel egy fagyos frissességű cipőt fog kapni.

A régi edzősipő új élete

Régi, koszos, de erős edzőcipő – még egy szezont ki lehet hordani. És ehhez csak a következőkre van szükség:

  • alaposan megmosni fogkrémmel és porral;
  • befesteni anyagfestékkel;
  • kiszárítani.

Slicc

Emlékszik a viccre: ha egy nő nézi Önt és mosolyog, mielőtt még odamenne megismerkedni, ellenőrizze le, hogy fel van-e húzva a slicce? Sajnos, az „engedetlen” cipzár ellen a farmernadrágon vagy sima nadrágon nem lehet bebiztosítani magunkat.

De van kiút. Vegye a kulcstartótól a gyűrűt,  húzza át a csúszkán és rögzítse a gombon.

Új lyuk új öv helyett

Az Ön – nem kevésbé fontos férfi kiegészítő. Sok férfi alaposan áll hozzá a kiválasztásához, odafigyelve a szín és a fazon mellett a minőségére és a márkájára is.

Értsenek egyet, hogy sajnál az ember pénzt kidobni egy bőr övért, ha meghízott, vagy éppen ellenkezőleg, lefogyott. Azonban, alakhoz lehet igazítani egy átlagos lyukasztó segítségével. Hogyan lehet megcsinálni ezt, megmutatja a férfi a következő videóban.

A három gomb szabálya

A gombok helyzete tanúskodhat arról, hogy egy zakó túlságosan kicsi, vagy éppen ellenkezőleg, túlságosan nagy.

Emellett, létezik az úgynevezett három gomb  szabálya.

A zakó felső gombja be lehet gombolva – néha. A középső – mindig. Az alsó – soha.

És emlékezzen rá, hogy ha zakó nélkül visel inget, akkor kigombolni rajta kettőnél több gombot (még meleg időben is) – nem érdemes. Máskülönben körül-belül így fog kinézni.

Nincs jobb egy férfi számára!

Borotválni nem csak a szakállat  lehet, hanem a bolyhokat is a régi, de kedvenc pulóveren.

Н Zokni

Az «elveszett» zokni – a férfiak igazi jellemzője. Vagy egyáltalán nem kerül elő, vagy különbözőek kerülnek elő.

Azonban a rendszert „fel lehet törni”. Egyszerűen vásároljon mindig ugyan olyan színű és márkájú zoknikat. Akkor sietség közben bármelyik zoknit felveheti, amelyik a szeme elé kerül, s közben nem kellesz félni attól, hogy különböző zoknikban megy be a munkahelyére.

Az ingujjak feltűrése

Az irodai dress- code nem hagyja jóvá a „háromnegyedes” ujjakat, de néha, például, ahhoz, hogy kicserélje a kilyukadt kereket az autón, fel kell tűrni az ingujját.

Ahhoz, hogy helyesen csinálja ezt meg:

  1. Tűrje fel az ujját kicsit a könyöke fölött.
  2. Gombolja be a gombot a mandzsettán.
  3. Tűrje fel az ingujj megmaradt részét.

Az Ön külsejea névjegykártyája

Mindig godoljon arra, hogy hogyan néz ki. Egy ápolt férfinak több esélye van a sikerre a munkahelyén és a nők vonatkozásában is.

Mi a legfontosabb egy férfi külsejében?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük