10 szabály arról, hogy nem kell sportolni 

  1. Reggeli futás

A népszerű vélemény ellenére, a reggeli futás nem felel meg az emberi szervezet bioritmusainak. A specialisták azt javasolják, hogy érdemes este 20 és 22 óra között eljárni futni. Emellett vacsorázni a futás előtt egy órával kell, és beharapni leghamarabb 40 perc múlva lehet.

  1. Futás aszfalton

A kemény aszfaltozott burkolat nem teszi lehetővé a felülettől való megfelelő elrugaszkodást. Ez tudathat magáról a lábizületeken,  valamint a csípő és a derék  ízületeken is. Ha nem áll rendelkezésére, hogy olyan utakon fusson, amelyek speciális burkolattal rendelkeznek, a legjobb alternatíva a földutacska lesz a parkban.

  1. Futás az autó utak mellett

A futás különböző folyamatokat segít elő a szervezetben: anyagcsere, oxigén szaturáció, stb. Amikor a levegő friss és tiszta, a sejtek elnyelik és megtelítik az agyat. Az autó utak melletti levegő, amely tele van gázokkal, csak kárt okoz a szervezetnek.

Loading...

  1. Régi holmikat venni fel az edzésre

Nem érdemes az edzésre felvenni egy régi nadrágot vagy pólót, amelyet még az iskolában viselt, vagy a polcon heverő, nem kellő toppot, mert „nem kár érte”. A sportolásra érdemes venni egy pamut kosztümöt (csak tiszta pamut!) poliészter, nylon, stb hozzáadásával. Csak így lesz maximálisan kényelmes a sportolási ruhája, mely lehetővé fogja tenni, hogy bőre lélegezzen és nem fog elnyúlni az első mosás után.

  1. Mezítláb edzés

Lapos cipő, zokni meztelen láb – az első lépés a támasztórendszer megnövekedett terheléséhez.

  1. Kiszáradt szervezet

Az intenzív foglalkozások közben a szervezet sokkal gyorsabban kiszárad és még ha nem is akar inni, akkor is csináljon néhány kortyot minden  20 percben- ez elengedhetetlen

  1. Izzadsággátló

Mindenki tudja, hogy a sportolás közben az ember izzad. Az izzadsággal együtt kikerülnek a szervezetből a toxinok és a káros anyagok- az izzadásgátló használata blokkolja ezt a folyamatot.

  1. Zenehallgatás

Ha nem tud meglenni zene nélkül, akkor legalább vegye le a hangerőt. A kutatások bebizonyították, hogy az olyan tandem, mint az aktív sportolás és a hangos zene, a hallás hirtelen elvesztésének oka lehet.

  1. Rossz hangulat és zavaró körülmények

A környező dolgok, olyanok mint a tv, zene, beszélgetés vagy egyszerűen a rossz gondolatok, elősegítik az agy megterhelését.  Az agy átkapcsol a más problémákra és az edzésnek nem marad semmi értelme.  A test és az agy pszichológiai kontaktusban kell, hogy legyen.

  1. Fáradság

A fizikai megterhelések soha nem lesznek a hasznára, ha a szervezete el van fáradva vagy nem pihente ki kellően magát. Ilyen állapotban a vérbe csak stressz hormonok fognak kerülni.

 

Tanácsok arról, hogy mit kelé tenni az edzés után, hogy lefogyjunk

 

One thought on “10 szabály arról, hogy nem kell sportolni 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.