10 szabály arról, hogy nem kell sportolni 

  1. Reggeli futás

A népszerű vélemény ellenére, a reggeli futás nem felel meg az emberi szervezet bioritmusainak. A specialisták azt javasolják, hogy érdemes este 20 és 22 óra között eljárni futni. Emellett vacsorázni a futás előtt egy órával kell, és beharapni leghamarabb 40 perc múlva lehet.

  1. Futás aszfalton

A kemény aszfaltozott burkolat nem teszi lehetővé a felülettől való megfelelő elrugaszkodást. Ez tudathat magáról a lábizületeken,  valamint a csípő és a derék  ízületeken is. Ha nem áll rendelkezésére, hogy olyan utakon fusson, amelyek speciális burkolattal rendelkeznek, a legjobb alternatíva a földutacska lesz a parkban.

  1. Futás az autó utak mellett

A futás különböző folyamatokat segít elő a szervezetben: anyagcsere, oxigén szaturáció, stb. Amikor a levegő friss és tiszta, a sejtek elnyelik és megtelítik az agyat. Az autó utak melletti levegő, amely tele van gázokkal, csak kárt okoz a szervezetnek.

  1. Régi holmikat venni fel az edzésre

Nem érdemes az edzésre felvenni egy régi nadrágot vagy pólót, amelyet még az iskolában viselt, vagy a polcon heverő, nem kellő toppot, mert „nem kár érte”. A sportolásra érdemes venni egy pamut kosztümöt (csak tiszta pamut!) poliészter, nylon, stb hozzáadásával. Csak így lesz maximálisan kényelmes a sportolási ruhája, mely lehetővé fogja tenni, hogy bőre lélegezzen és nem fog elnyúlni az első mosás után.

  1. Mezítláb edzés

Lapos cipő, zokni meztelen láb – az első lépés a támasztórendszer megnövekedett terheléséhez.

  1. Kiszáradt szervezet

Az intenzív foglalkozások közben a szervezet sokkal gyorsabban kiszárad és még ha nem is akar inni, akkor is csináljon néhány kortyot minden  20 percben- ez elengedhetetlen

  1. Izzadsággátló

Mindenki tudja, hogy a sportolás közben az ember izzad. Az izzadsággal együtt kikerülnek a szervezetből a toxinok és a káros anyagok- az izzadásgátló használata blokkolja ezt a folyamatot.

  1. Zenehallgatás

Ha nem tud meglenni zene nélkül, akkor legalább vegye le a hangerőt. A kutatások bebizonyították, hogy az olyan tandem, mint az aktív sportolás és a hangos zene, a hallás hirtelen elvesztésének oka lehet.

  1. Rossz hangulat és zavaró körülmények

A környező dolgok, olyanok mint a tv, zene, beszélgetés vagy egyszerűen a rossz gondolatok, elősegítik az agy megterhelését.  Az agy átkapcsol a más problémákra és az edzésnek nem marad semmi értelme.  A test és az agy pszichológiai kontaktusban kell, hogy legyen.

  1. Fáradság

A fizikai megterhelések soha nem lesznek a hasznára, ha a szervezete el van fáradva vagy nem pihente ki kellően magát. Ilyen állapotban a vérbe csak stressz hormonok fognak kerülni.

 

Tanácsok arról, hogy mit kelé tenni az edzés után, hogy lefogyjunk

 

One thought on “10 szabály arról, hogy nem kell sportolni ”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük