10 ok, hogy lemondjunk a káros szokásokról

Napjainkban koránt sem titok, hogy az életben nincs fontosabb az egészségnél, hiszen a jó közérzetnek köszönhetően tudja az ember élvezni a sikereit és a megkeresett pénzét. Sok ember nagyon jól ismeri az egészséges életmód  plusszait, de ennek ellenére, csak akkor korlátozzák magukat egy rövidebb diétával, mennek el időről időre edzőterembe, próbálnak lemondani a dohányzásról, fordulnak orvoshoz, amikor valamijük fáj.  Az újságok hasábjain és az internetes honlapokon számos olyan cikket és információt lehet találni, amelyek egyetlen célja a felhívás a magunkról és a szervezetünkről való gondoskodásra, azonban az emberek többsége úgy fogadja ezeket mint oktatásokat és figyelmen kívül hagyja őket.

A mi bloggunk felhozza a valós okokat arra, hogy miért kell egészségesebbé tenni életünket, ebből kifolyólag pedig érdekesebbé és harmónikusabbá.

Bizonyára mindenki egyet ért azzal, hogy a káros szokások ártalmasak az egészségre nézve, és most elmagyarázzuk, miért érdemes megszabadulni tőlük.

  1. Hosszú életFelköszöntve a barátokat és a rokonokat születésnapjuk alkalmából, első sorban hosszú életet kívánunk nekik és ez nem véletlen. Bármennyire is büszkélkedjünk a sztárokkal és hőseinkkel, akik nem félnek korán meghalni, de valószínűtlen, hogy bárki is szeretne idő előtt a másvilágra jutni. Mi lehet értékesebb annál, hogy megérjük az öregkort, neveljük az unokáinkat és meséket meséljünk nekik? Sajnos, sok tehetséges és nagy ember nem tudta ezt megtenni, pedig bizonyára szerette volna.

A mai fiataloknak tudniuk kell, hogy a nagy menyiségű alkohol és a kábítószer hegyek – nem a híres és gazdag személyiségek kiváltsága. Ez méreg, amely tévesen tűnik nekik úgy mint kitüntetés a munkáért és sikerekért.

  1. Tiszta elme és meggondolt cselekményekAz emberek azt hiszik, hogy ameddig játszadoznak és szórakoznak, semmi sem veszélyezteti őket, azonban akár egy aprócska hiba is végzetes lehet, és siralmas következményekhez vezethet. Nemi megbetegedések, családon belüli bűncselekmények, nem kívánt terhesség – közel sem a teljes listája azoknak a szerencsétlenségeknek, amelyek azokkal fordulhatnak elő, akik a káros élvezet áldozataivá váltak.
  1. Helyes életútElgondolkoztak valaha is azon, hogy miért kérdezik azokat az embereket, akiket magas beosztásba akarnak helyezni, hogy vannak –e káros szokásai? Ez azért történik, hogy kizárjanak bármilyen nemű lehetőséget az alkohol vagy kábítószerek ártalmas kölcsönhatásának vonatkozásában  az emberre annak karrierje csúcsán. A mérgek elpusztítják a testet és az agyat, és mindenki számára érthető kell, hogy legyen – a fejlődés nem lehetséges egy mérgezett szervezetben.
  1. Az élet élvezeteKevesen tudják, hogy a kábítószerek és az alkohol csak az elején okoznak élvezetet, azután pedig életfontosságúvá válnak, egy módszerré a másnaposságtól és a levertségtől való megszabaduláshoz. Ha egy ember állandóan „élvezetben” van, nagyon nehéz számára visszatérni a valóságba és újra beszélgetni a barátaival, rokonaival, ezért még jobban elmélyül a depresszióban.
  1. Szépség belül és kívülAmikor a tükörbe nézünk, egy sikeres és szép embert akarunk látni. A káros szokások megváltoztatják a külsőt, akár a felismerhetetlenségig – a sárga fogak, a kerek has, a ráncos bőr és a narancsbőr csak távolabb taszít minket az ideáltól. Ahhoz, hogy a lehető leghosszabb ideig megőrizzük a szép testünket és lelkünket, rendszeresen kell sportolni és meg kell szeretni a fitnesst.
  1. Gyermekek – az élet örömeMindannyian tudjuk, hogy az egészséges embereknek egészséges és szép gyermekei születnek,akik örömet okoznak a szüleiknek. Ha azt szeretnénk, hogy a gyermekek egészséges életmódot folytassanak, mi magunknak is ezt kell tennünk.
  1. Szellemi és anyagi gazdagság.Csak gondoljon bele, hogy mennyi pénz költenek a dohányosok a cigarettára! Káros szokás nélkül néhány év alatt képesek lennének összegyűjteni egy szép autóra! через Már nem is szólva az edőztermek látogatásáról és a mozijegyekről – ezeket a dolgokat sokkal egyszerűbb megengedni magunknak, ha nem kell minden nap sört és cigarettát venni.
  1. Egészséges kapcsolatMindannyian azt szeretnénk, ha párunk egészséges és szép lenne, káros szenvedélyek nélkül. Ahhoz, hogy találjunk egy ilyet, meg kell felelnünk neki. Egy egészséges és boldog párnak pedig nem csak abban rejlik a boldogsága hogy együtt vannak, hanem a rendszeres szex is, ami elválaszthatatlan részét képezi egy teljes értékű kapcsolatnak.
  1. Egészséges ételek.Az vagy amit eszel – ezt mindenki tudja. Ezért fontos a helyes és szabályos étkezés. Az egészséges és finom étel tartósítószerek és káros anyagok nélkül – az egészséges élet záloga. Az egészséges étkezés első sorban segít megőrizni a szervezet egészségét az öregkorig, aminek köszönhetően még nyugdíjas korában is nagyon jól fog kinézni.
  1. Egészséges család.A jó példa ragadós, ezért érdemes törekedni az egészséges életmódra, aminek köszönhetően minden rokona követni fogja a példáját. Közös séták a hegyekbe, edőztermi látogatások és szabályos étkezés – ez az egészséges és boldog család receptje.

Mi magunk választjuk az életünket, ezért, rajtunk kívül senki sem képes boldoggá és hosszúvá tenni az életünket. Ahhoz, hogy örüljünk minden egyes napnak és egészséges gyermekeket neveljünk,  nem kell sok – meg kell szabadulni a káros szokásoktól, sportolni kell és helyesen táplálkozni.

3 thoughts on “10 ok, hogy lemondjunk a káros szokásokról”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük