10 dolog az élet javítására, amelyet meg kell tenni, ha már elmúltak harminc évesek

Harminc éves kor után ideje felvenni vagy megerősíteni egyes szokásokat, amelyek lerakják az alapot a személyes és szakmai sikerhez az egész jövendőbeli életre.

Mondjon le a dohányzásról  – javítson az egészségén

giphy Természetesen, nem fog sikerülni megtéríteni a szervezetnek okozott károkat. Azonban a kutatások azt mutatják: azoknál, akik megszabadultak ettől a szokástól  40 éves korukig, az elhalálozás kockázata 90%-kal alacsonyabb, mint a dohányosoknál.

Mindig ugyan abban az időben feküdjön le aludni és keljen fel

giphy Természetesen, a hétvégéken ki szeretnénk aludni magunkat az egész hétért, de mégis csak jobb minden nap körül-belül ugyan abban az időben feküdni le aludni és kelni fel reggel.

Ha mindössze néhány napon át az átlagosnál többet alszunk, akkor megzavarhatjuk a szervezet biológiai óráját. Akkor Ön elkezd később fáradni el, később fekszik le és ennek megfelelően később fog felkelni. Ahhoz, hogy elkerüljük az ilyen alvásciklus megzavarásokat, igyekezzen betartani a rendszert. Ez lehetővé teszi jelentősen javítani az életet az apróságok terén.

Rendszeresen sportoljon, ne halassza az edzéseket holnapra

giphy35 éves kor után elkezdjük elveszíteni az izomtömegünket, ezért a sportolás ebben az időben nagyon fontos. A lényeg, megtalálni azt a sportfajtát, amely élvezetet nyújt a számunkra, máskülönben nem valószínű, hogy rendszeresen fog dolgozni.

Vezessen naplót – ez javítja a gondolkodást

giphy Ha megszokta, hogy mindent magában tart, akkor egy napló vezetése nehéznek tűnhet. De, rögzítve a gondolatokat és az aggodalmakat egy papírlapon, képes lesz jobban megbirkózni a stresszhelyzetekkel2. Emellett néhány év múlva nagyon érdekes lesz átolvasni a bejegyzéseket.

Kezdje el gyűjteni a pénzt – javítson a pénzügyi helyzetén

giphyÚgy tűnnek Önnek, hogy az öregség még messze van, de minél hamarabb elkezd spórolni, annál nagyobb összeget fog tudni összegyűjteni. Sőt, minél előbb szokásává teszi a pénzelrakást, annál nagyobb valószínűséggel fogja betartani ezt a jövőben.

Kezdje el megvalósítania az álmát

giphy Ne halassza későbbre a céljait és az álmait. Gondolja meg ,hogy mit is szeretne? Házat venni? Gyermeket? Könyvet írni? Válasszon egy célt? Képzelje el, hogy mit tudna megcsinálni az év folyamán, hogy közelebb kerüljön hozzá, készítsen egy tervet és kezdjen el cselekedni. Vegye figyelembe az  ezer óra szabályát.

Tanuljon meg örülni annak, amije van

giphy Amikor Ön elégedett azzal, amije van, az élet boldogabbnak tűnik. Ezt alátámasztják a pszichológusok is. Az ő véleményük szerint a hála növeli a boldogság érzett és csökkenti a negatív érzelmeket. Ezért olyan fontos emlékezni arra, hogy miért vagyunk hálásak az életnek. Oprah Winfrey műsorvezető, például, sok éve vezet hálanaplót. Próbálja ki Ön is.

Verje ki a fejéből azt a gondolatot, hogy mindenkinek meg kell felelnie

giphyNe vesztegesse az idejét a kapcsolatok fenntartására azokkal, akik nem értékelik Önt. Ön soha sem fog tudni mindenkinek megfelelni. Az életet lehet javítani, lemondva azokról a kapcsolatokról, amelyek terhelnek.

Ez, természetesen, nem jelenti azt, hogy remetévé kell válnia. Lehetséges, hogy egysezrűen érdemes lecsökkenteni a barátok számát a szociális hálózatokban és több időt tölteni azokkal, akik boldoggá teszik Önt.

Ne hasonlítgassa magát össze másokkal

giphy Állandóan másokat nézve, Ön semmit sem fog maga elérni. Hagyja abba, hogy hibáztatja magát és összehasonlítja a sikereit másokkal. Inkább gondolja meg, hogy mit akar elérni és, hogy mit kell ehhez megtenni.

Bocsásson meg magának a hibáiért

giphy Mindenki hibázik. Ne összpontosítson a korábbi kudarcokra  — vonjon le belőlük tanulságot, engedje el őket és menjen tovább.

A pszichológusok véleménye szerint az önsajnálat (a képesség megbocsátani saját magunknak és tanulni a hibáinkból) — kulcs a sikerhez. Ne feledje, hogy a gyöngeségeit le lehet küzdeni, és igyekezzen ne ismételni meg a régi hibáit a jövőben.

Javítani az életen és abbahagyni a halogatást könnyű, ha akarjuk!  

giphyMinden az Önök kezében van, ha megunta, hogy halogatja az ügyeit és terveit holnapra, vegye magát kézbe és kezdje el javítani az életét már most!

 

 

 

 

Hogyan javítja Ön az életét?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük